Haberler

4. Beykoz Çocuk Kitapları Fuarı Başlıyor

Abone Ol

4’üncü Beykoz Çocuk Kitapları Fuarı 21 Nisan’da kapılarını ziyaretçilere açıyor.

4'üncü Beykoz Çocuk Kitapları Fuarı 21 Nisan'da kapılarını ziyaretçilere açıyor. Fuarın bu yılki onur yazarı olan Mustafa Ruhi Şirin, nitelikli çocuk edebiyatının önemine vurgu yaptı. Kütüphanelerin yerel yönetimlere devredilmesi gerektiğini belirten Şirin, "Dil, edebiyat ve sanat değeri, pedagojik değeri olan kitaptan yola çıkarak çocuklarımız okuma alışkanlığına başlarsa okuma kültürü kozalarını çok erken örerler" dedi.

Beykoz Belediyesi tarafından bul yıl 4'üncüsü gerçekleştirilen Beykoz Çocuk Kitapları Fuarı başlıyor. 21 Nisan Cumartesi günü açılışı gerçekleştirilecek fuara 80 yayınevi katılacak. "Bir hayalin olsun" temasıyla düzenlenecek olan fuarın bu yılki onur yazarı çocuk edebiyatı alanında değerli eserler veren Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirinolacak. Çocukları buluşturacak olan fuara söyleşi ve imza etkinlikleri için 100'e yakın çocuk edebiyatı yazarı katılacak.

21-29 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuarın lansmanı Hidiv Kasrı'nda gerçekleştirildi. Fuarın içeriğiyle ilgili bilgi veren Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, çocukların okuma alışkanlığı kazanması için birçok çalışma yaptıklarını belirtti.

Beykoz'da ilk kez Çocuk Kitapları Kütüphanesi'ni hizmete açtıklarını ifade eden Başkan Çelikbilek, "Kültür Bakanlığı ile birlikte açtık. Yeri biz verdik. Kitapları beraber yerine getirmeye çalıştık. Şuanda 5 bin kitap var, tamamlamaya çalışıyoruz. Kısa zaman içerisinde 13 bin kitabı olan bir kütüphane haline geleceğiz" dedi.

Fuarda çeşitli söyleşi ve etkinliklerin olacağını ifade eden Başkan Çelikbilek, "Çok değerli yazarlarımız konuk olacak. Onlardan çocuklarımız çok uzun zamandır istifade ediyorlar. Bugün de kendilerini de canlı görerek istifade etme şansına sahip olacaklar" dedi.

"Kütüphanelerin yerel yönetimlere devredilmesi gerekir"

Çocuklar için düzenlenen kitap fuarlarını çok önemsediğini belirten fuarın onur yazarı Mustafa Ruhi Şirin, " Türkiye'deki bütün kütüphanelerin yerel yönetimlere devredilmesi gerekir. Bütün mahallelerde birer çocuk kütüphanesinin, çocuk kültür merkezinin olması gerekir. Bir dönem Cumhurbaşkanımızın başlattığı Çocuk Bilgi Evleri de önemli ama keşke onlar çocuk kültür evi olarak başlasaydı. Aynı zamanda kütüphane ihtiyacını da karşılamış olurdu" diye konuştu.

"Nitelik sorunumuz var"

"Geçen yıl bu ülkede 801 milyon basıldı" diyen Şirin, "Bu kitapların 41 milyon 760 bini çocuk kitabı. Bu ülkede bu kitapların bir önceki yıla göre yüzde 15-20 kadar arttığını görüyoruz. Bu kitaplar içinde 10 bin 54'ü yeni yayınlanmış kitap. Bu da Türkiye'nin çocuk yüzü devrimlerinden biridir. Elbetteki nitelik sorunumuz var. Nitelikli çocuk edebiyatı bizim için merkezdedir. Dil, edebiyat ve sanat değeri, pedagojik değeri olan kitaptan yola çıkarak çocuklarımız okuma alışkanlığına başlarsa okuma kültürü kozalarını çok erken örerler" dedi.

21 Nisan Cumartesi günü saat 11.00'de kapılarını açacak olan 4'üncü Beykoz Çocuk Kitapları Fuarı, 29 Nisan Pazar gününe kadar 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Ruhi Şirin Türkiye Beykoz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title