Haberler

4. Üzüm ve Orcik Festivali Yapıldı

Güncelleme:
Abone Ol

Elazığ'da geleneksel olarak kutlanan 4. Üzüm ve Orcik Festivali dün akşam Elazığ öğretmenevi önünde yapılan mütevazı bir programla gerçekleşti.

3.sü'nü geçtiğimiz yıl İstanbul Feshanede yapılan Elazığ Tanıtım Günleri içerisinde yaparak Elazığ'ın meşhur üzüm ve orciğini il dışında da yapan Elazığ Belediyesi, 4. Festivali ise Elazığ da gerçekleştirdi. Çok daha görkemli bir organizasyon yapabileceklerini ancak Dünyanın birçok noktasında Türk ve Müslüman kanı dökülürken bunu yapmanın birazda haksızlık olacağını ifade eden Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Uğur Balıbey, bunun yanı sıra Elazığ'ın tanıtımına katkı sunan üzüm ve orciğe de haksızlık etmemek için bu yıl için mütevazı bir program hazırladıklarını söyledi.

Balıbey sözlerini "İnşallah İslam dünyasındaki bu kan en kısa zamanda durur da bizlerde çok daha görkemli festivallere imza atarız" şeklinde tamamladı.

Saat 18:30'da başlayan ve Kayahan Topal'ın sunduğu programda ilk olarak Hüseyin Karlıdağ yönetimindeki Çayda Çıra müzik grubu sahne alırken, Karlıdağ ve ekibi katılımcılara güzel bir mahalli müzik dinletisi sundu. Festivale özellikle Elazığlı vatandaşların aileleriyle birlikte ilgi göstermesiyse dikkatlerden kaçmadı.

Vatandaşlara orcik bulamaçlarının görevli personeller tarafından servis edilmesi yoğunluk ve kötü bir görüntü oluşmasını engellerken, Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Çiftçi'de Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Uğur Balıbey ile temsili olarak orciği bulamaca batırdı.

Havai fişek gösterisi ve Sanatçı Tekin Bulut konseriyle devam eden Elazığ Belediyesi 4.Üzüm ve Orcik Festivalinde vatandaşlar bol bol orcik ve üzüm yeme imkânı bulurlarken, hazırlanan etkinlik içinde emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Elazığ Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title