Haberler

43 Milyon Doz Grip Aşısı Geliyor

Abone Ol

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'ye Glaxo Smith Kline'dan 25 Milyon Doz Novartis'ten 15 Milyon Doz, Sanofi Pasteur'den 3 Milyon Doz Aşı Alınacağını Açıkladı.

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Turan Buzgan, Türkiye’ye Glaxo Smith Kline’dan 25 milyon doz, Novartis’ten 15 milyon doz, Sanofi Pasteur’den 3 milyon doz aşı alınacağını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Seracedin Çom da, domuz gribi aşısının 500 dozunun pazartesi günü Türkiye’de olacağını bildirdi. Çom, “Çocuklarında hastalık belirtisi görenler bize başvursunlar” dedi.

Bilkent BUPS’da görülen domuz gribi vakalarının ardından, Bilkent bünyesindeki diğer ilköğretim okulları ve liselerde de yoğun tedbirler alındı.

Konya’da yüksek ateş şikâyetiyle hastaneye başvuran Kanadalı bir turist  domuz gribi şüphesiyle karantinaya alındı.

Bütün öğrenciler aşılanacak

MİLLİ Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Türkiye’nin domuz gribiyle ilgili her türlü tedbirini aldığını belirterek, “Sağlık Bakanlığı 30 milyon adet domuzgribi aşısı alacak. Bütün okullarda domuz gribi aşısı uygulanacak” dedi. “Domuz gribi bu kadar çoğalacak diye bir panik havasının oluşturulması yanlış olur” diyen Çubukçu şunları söyledi: “Bir felaket beklentisi içinde değiliz. Sadece en iyi ve en kötü senaryoya göre hazırlıklarımızı yaptık. Sağlık Bakanlığımız tarafından bütün okullarımızda domuz gribine karşı aşı uygulanacak. Yıl başına kadar eğitim çağındaki çocuklara yaş gruplarına göre aşılama yapılacak.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title