44 Girişimci Daha Sertifikalı Oldu
Akbank Girişimci Geliştirme Programı 2012 mezunlarını verdi.
Sabancı Üniversitesi ve Akbank işbirliği ile gerçekleştirilen Akbank Girişimci Geliştirme Programı 2012 mezunlarını verdi. Tüm Türkiye'den 380 başvurunun yapıldığı programa 44 girişimci kabul edildi. Katılımcılar sertifikalarını, 28 Eylül 2012, Cuma günü Karaköy Minerva Palas'ta düzenlenen törenle aldılar.
Sabancı Üniversitesi ve Akbank'ın; girişimcilere kurmak istedikleri işleri nasıl tasarlayacakları, uygulamaya koyacakları ve yönetecekleri konularında yol göstermek, destek olmak ve eğitmek için başlattığı Akbank Girişimci Geliştirme Programı 2012 mezunlarını verdi. Programa bu yıl, tüm Türkiye'den 380 başvuru arasından, 44 girişimci kabul edildi. Girişimciler, 28 Eylül 2012 Cuma günü Karaköy Minerva Palas'ta düzenlenen törenle sertifikalarını aldılar.
Girişimci Geliştirme Programı, girişimcilere başarılı, verimli bir işletme kurmalarını sağlayacak sağlam bir altyapı sunabilmek, gerekli eğitimleri vermek, uygulamalı proje çalışmaları gerçekleştirmek ve kesintisiz destek mekanizmaları oluşturmak için planlandı. GGP projesinin ilk uygulaması 2003 yılında gerçekleştirildi. Dünya örneklerinin sonuç ve deneyimlerinden yola çıkarak Türkiye koşullarına göre tasarlanan program süreç içinde sürekli geliştirildi.
İlk uygulamanın başarı kazanmasının ardından benzer uygulamaları gerçekleştirmek amacıyla İŞKUR'a başvuruldu ve Avrupa Birliği'nin fonlarından yararlanmak üzere verilen proje teklifi başarı ile sonuçlandırıldı. Bu teklif kapsamında; 2003 yılında gerçekleştirilen Girişimci Geliştirme Programı'ndan, 2005 yılı içerisinde iki kez daha yapıldı. Kadın girişimcilerin sayısının artırılması ve desteklenmesi konusunda birlikte çalışılan KAGİDER 2005 yılından beri GGP projesinin işbirliği ortağı. Ayrıca 2007 yılından beri İnovent ve Endeavor da program destekçileri arasında yer alıyor.
2007 ve 2009 yıllarında yine Akbank ve Sabancı Üniversitesi işbirliği ile gerçekleşen Akbank Girişimci Geliştirme Programı'nın 2012 mezunlarıyla birlikte mezun sayısı 200'e yaklaştı.
Akbank Girişimci Geliştirme Programı kapsamında girişimciler, toplam 5 gün süren kapsamlı bir eğitim programından geçtiler. Şirketlerin büyüme dönemindeki finansal hesaplamalarından farklı iş modellerine göre pazarlama ve operasyon planlarının yapılmasına kadar çok geniş bir çerçevede eğitim alan katılımcılar, seminerlerde kredi ve öz sermaye ihtiyaçlarının karşılanması, iç ve dış pazarlarda büyüme konularında da bilgi alma fırsatını yakaladılar.
Eğitimin yanında Akbank; girişimcilere, firmalarının ve ürünlerinin tanıtımını hedef kitlelerine ücretsiz yapabilecekleri "SMS ile Tanıtım" olanağı da sunacak. Girişimciler "SMS ile Tanıtım" sayesinde kendi markalarıyla istedikleri bölgedeki potansiyel müşterilere SMS gönderme imkanına kavuşacaklar. Böylelikle firmalar; tanınırlık sağlama, müşteri portföylerini genişletme ve satışlarını artırma gibi olanaklarına sahip olacaklar.
Sabancı Üniversitesi Girişimci Geliştirme Programı Akademik Koordinatörü Prof. Dr. Dilek Çetindamar, projenin amacının, girişimciliğe adım atmış, bir süredir faaliyette bulunan ve büyüme aşamasına gelen girişimcilere büyümeyi nasıl gerçekleştireceği konusunda bilgi birikimi kazandırmak olduğunu söyledi. Dilek Çetindamar, "Girişimcilik yaşam döngüsü şirketin kuruluşuyla başlar ve büyüme devresiyle devam eder. Türkiye'deki mevcut tüm girişimcilik programı bir tek fikirden şirketleşmeye geçen başlangıç aşamasına odaklanmıştır. Oysa ürünü ve servisiyle kendini ispatlamış girişimcilerin büyümeyi nasıl yöneteceklerine dair tek eğitim programı bu yıl üniversitemiz tarafından Akbank desteği ile düzenlenen Girişimci Geliştirme Programı'dır. Bu girişimcilerin hızla büyüme süreçlerinde onlara katkı sağlayarak az da olsa ülkemizin değer üreten girişimciliğine destek olduğumuz için sevinçliyiz." dedi.
Akbank Girişimci Geliştirme Programı ile ilgili açıklama yapan Akbank Ticari ve KOBİ Bankacılığı'ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kaan Gür, dünya ekonomisinin büyümeyi kalıcı kılacak, iş yaratacak, istikrarı getirecek fikirlere, girişimlere her zamankinden çok ihtiyacı olduğunun altını çizdi. Türkiye'de girişimcilere daha fazla fırsatlar sağlanması gerektiğini ifade eden Gür, "Akbank olarak büyüyen ekonomilerin en önemli bileşenleri arasında haklı bir yeri olan girişimciliğin desteklenmesine büyük önem veriyoruz. Çok uluslu dev şirketlerin büyük bir kısmı başlangıçta küçük girişimler olarak doğmuştur. Bir girişimin hayata geçebilmesi için orijinal bir iş fikri ve bu iş fikrinin uygulamaya konulabilmesi için gerekli finansman ve yönetim tecrübesinin bir araya getirilmesi gerekiyor. Ancak çoğu zaman girişimcilerimiz kendilerini destekleyecek imkanlardan yoksun. Bu bakımdan işlerini büyütme fırsatı yakalayamıyorlar. İşte bu noktada girişimcilik ekosistemine değer katan birçok çözüm sunuyoruz.
Girişimcilere olan desteğimiz sadece finansal destekle sınırlı değil. Akbank olarak finansman sağlayan bir kuruluştan öte kendimizi "iş ortağı" olarak konumlandırıyoruz. Bilgiye ulaşım, danışmanlık ve yönlendirme konularında da faaliyetlerimiz var. Çünkü küresel rekabet ortamında KOBİ'lerin finans, pazarlama ve yeni stratejiler geliştirme noktasında bilgiye ihtiyaçları var. Sabancı Üniversitesi ile birlikte hayata geçirdiğimiz Akbank Girişimci Geliştirme Programı ile de girişimcilerimizin işlerini daha büyüterek yarının iş dünyasında önemli bir yer edineceklerini umuyoruz. Bundan sonra da girişimcilerimizin geleceğin başarılı KOBİ'lerine dönüşmesi için yeni ürün, hizmet, finansman modelleri, bilgilendirme hizmetleri, işbirlikleri gibi geniş çözüm yelpazemiz ile onların yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.