Haberler

5 Yaşındaki Rahmi, 4 Yıldır Kanserle Savaşıyor

Güncelleme:
Abone Ol

Antalya'da 5 yaşındaki Rahmi, 4 yıldır çocukluk çağı kanserleri arasında yer alan 'Germ Hücreli Tümör' ile savaşıyor.

Antalya'nın Aksu İlçesi'ndeki seralarda çalışan Süleyman ve Fatma Ateş'in 5 yaşındaki çocukları Rahmi, 4 yıldır çocukluk çağı kanserleri arasında yer alan 'Germ Hücreli Tümör' ile savaşıyor.

Manisa'da evlenen Ateş çiftinin 1 yıl sonra dünyaya gelen çocukları Rahmi'nin, 1 yaşına geldiğinde başını dik tutamadığı görüldü. Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi'ne götürülen çocuğun boynunda 'Germ Hücreli Tümör' olduğu belirlendi ve ameliyatla temizlenmeye çalışıldı. Tümör, omurilik bölgesine bitişik olduğu için tamamen temizlenemedi ve tedaviye ilaçla devam edilmesi kararı alındı.

Kemoterapi tedavisinin Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Pediatrik Hematoloji- Onkoloji Bölümü'nde yapılması tavsiyesi üzerine aile Antalya'ya taşındı. Seralarda geçici işçi olarak çalışan 30 yaşındaki Süleyman Ateş ve 25 yaşındaki eşi Fatma Ateş, ayda 5 gün hastaneye götürdükleri çocuklarına kemoterapi aldırıyor.

Baba Süleyman Ateş, doktorların ilik nakline gerek görmediğini, ilaçla tedavi etmeye çalıştığını söyledi. Ateş, "Çocuğumuz kısacık ömründe çok zor bir yaşam süreci geçiriyor. Rahmi'nin ilaçları Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Eczacılar Birliği'nin İthal ilaç Servisi aracılığı ile yurt dışından getirtiliyor. Biz Rahmi'nin rapor ve reçetelerini Sağlık Bakanlığı'nın ilgili bölümüne gönderiyoruz. İlaç parasını da devlet ödüyor" dedi.

Anne Fatma Ateş ise Rahmi'nin kısa sürede sağlığına kavuşması için gayret eden Doç. Dr. Alphan Küpesiz, Doç. Dr. Elif Güler, Uzman Doktorlar Nursal Eker İlhan ve Funda Tayfun'a teşekkür ettiğini söyledi. Anne Ateş, "Çocuğumun ilik nakline gerek kalmadan sağlığına kavuşacağı günlerin özlemi ile yaşıyoruz. Doktorların müjdeli haberi vereceği günün özlemi ile yaşıyoruz" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Ateş Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title