Haberler

51. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali Protokol Ziyaretleriyle Başladı

Abone Ol

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 51. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali davulcular ile birlikte protokol ziyareti geleneği gerçekleştirilerek başladı.


Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen ziyaretlerde Başkan Eşkinat'ın ilk durağı Tekirdağ Valiliği oldu. Başkan Eşkinat ve ekibi, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu tarafından valilik önünde karşılanırken Vali Salihoğlu'nun davulcular ile yaptığı sohbet sonrası makamda konuk edildi.

Ziyarette konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat; "Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyelerim ile ilk defa sizi ziyaret ediyoruz. Bu ziyaretin böyle güzel bir etkinlik çerçevesinde olması bizleri çok daha mutlu ediyor."dedi.

VALİ SALİHOĞLU; "FESTİVAL HEM KİRAZIMIZI TANIMAK HEM DE HALKIMIZIN NOSTALJİ BİRLİĞİ AÇISINDAN KENTİMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Öte yandan Vali Salihoğlu da 51. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali hakkında açıklamalarda bulunurken;"51.'si düzenlenen geleneksel Kiraz Festivali vasıtasıyla hem kirazımızı tanımak hem de halkımızın nostalji birliği açısından kentimiz için çok önemli olduğunu düşünüyorum. İnşallah uzun yıllar devam eder. Emeği geçenlere, büyükşehir belediyemize, Süleymanpaşa Belediyemize, kaymakamlığımıza ve ayrıca emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"BU ETKİNLİĞİN TEKİRDAĞ VAR OLDUKÇA SÜRDÜRÜLMESİNİN FAYDALI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

Kiraz Festivali'nin şehre dayanışma getirdiğinin altını çizen Salihoğlu; "Bu işte sadece belediyemizin değil, diğer kamu kuruluşlarının da katkı sağlaması gerekli. Nitekim öyle de oluyor. Güzel bir dayanışma var. Bundan sonra da aynı dayanışmanın sürdürülmesi ve bu etkinliğin Tekirdağ var oldukça sürdürülmesinin faydalı olduğunu düşünüyorum" İfadelerini kullandı.

Tekirdağ Valiliği'nin ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne geçen Eşkinat ve beraberindekileri Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da kapıda karşıladı.

BAŞKAN ALBAYRAK; "GELECEK YIL DAHA GENİŞ ÇAPLI BİR FESTİVAL OLACAK"

Tekirdağ Kiraz Festivali'nin başlamasından dolayı mutluluğunu ifade eden Başkan Albayrak; "51. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivalimiz hayırlı olsun. Başkan Eşkinat 2 yıldır güzel bir festival programı düzenliyor. Önümüzdeki yıldan itibaren festivalimizi tüm il geneline yayma hedefindeyiz. Gelecek yıl daha geniş çaplı bir festival olacak. Diğer ilçe belediyelerimizin olduğu gibi Süleymanpaşa Belediyemizin de her zaman yanındayız. 51. Kiraz Festivali tekrar tüm halkımıza hayırlı olsun" dedi.

Son olarak Süleymanpaşa Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu'nu ziyaret eden Eşkinat ve Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyeleri Kaymakam Kıcıroğlu ile birlikte davulcuların gösterisini izleyerek festival coşkusuna ortak oldu.

KAYMAKAM KICIROĞLU; "YARIM YÜZYILI AŞKIN BİR SÜREDİR DÜZENLENEN FESTİVALİ YAŞIYOR OLMAKTAN DOLAYI MUTLU VE GURURLUYUM"

Kısa bir konuşma yapan Kaymakam Kıcıroğlu; "51. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali tüm şehrimize hayırlı olsun. Vatandaşlarımızın birlik ve beraberliği için yarım yüzyılı aşkın bir süredir düzenlenen festivali yaşıyor olmaktan dolayı tüm Süleymanpaşalılar gibi mutlu ve gururluyum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Enver Salihoğlu Ekrem Eşkinat Süleymanpaşa Tekirdağ Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title