Haberler

88 Yaşındaki Adam, 60 Yıldır Günlük Tutuyor

Güncelleme:
Abone Ol

Ordu'nun Korgan ilçesine bağlı Tepealan Mahallesi'nde yaşayan 88 yaşındaki Mustafa Eteş, 60 yıldır günlük tutuyor. Eteş, bugüne kadar 21 bin 900 sayfa günlük tuttu.

Ordu'nun Korgan ilçesine bağlı Tepealan Mahallesi'nde yaşayan 88 yaşındaki Mustafa Eteş, dönemin şartları içerisinde okula gidemeyen ancak okuma azmini kaybetmedi. 28 yaşında yazmayı öğrenen Eteş, o günden beri günlük tutuyor.

KENDİ ÇABALARIYLA OKUMA-YAZMAYI ÖĞRENDİ

Eteş, okuma-yazma öğretmeleri için komşularının ve akrabalarının yanında tarlalarda çalışmasına rağmen bu amacına ulaşamadı. Bunun üzerine kendi çabalarıyla okuma-yazma öğrenen ve yazmayı öğrendikten sonra her gün günlük tutmaya başlayan Mustafa Eteş'in bu azmi görenleri şaşırtıyor.

21 BİN 900 SAYFA DOLDURDU

60 yıldır her günü kaydeden ve bugüne kadar 21 bin 900 sayfa dolduran Eteş, "1927 doğumluyum. 1935'li yıllarda o dönemin şartlarında okula gidemedim. Öğretende olmadı. Bana okuma yazma öğretsinler diye komşularımın ve akrabalarımın tarlalarında çalıştım. Ancak kimse yardımcı olmayınca kendi çabalarımla öğrendim. Birazını askerde birazını kendi çabalarımla 28 yaşında iken okuma-yazmayı öğrendim. Yazmayı öğrendikten sonra günlük tutmaya başladım. O gündür bugündür 60 yıldır günlük tutuyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tepealan Korgan Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (7)

Xboy:

günlük tutsa nooolur tutmasa noolur

Yanıtla233
cem tuna:

Günlük tutmak özellikle belirli yaşlarda son derece faydalı. . Alzheimer riskini azaltabilir diyo okumuştum bir zamanlar. . . Bravo amcaya. . .

Yanıtla416
CHP,Li:

cem seni cehepeye lider yapalim, , , ne dersin, , , ?

12
sülo:

helal emmı

Yanıtla113
ataturp:

dedecigim sen cok gün görmüs, , yasayan canli bir tarihsin, , bu vatani cehepenin kurucusunun kurtarmadigini iyi bilirsin, , hele hele cehepelilerin tüm kirli islerini sen cok iyi bilirsin, ,

Yanıtla18
PILLOW FIGHTER:

MAŞALLAHI VAR HACI AMCAMIN :))

Yanıtla18
Sorgulayan. Mobil-IOS:

Hakkari'de de böyle biri var ,

Yanıtla01
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title