Haberler

60 Yıllık İçme Suyu Borularını Görenler Şaşırdı

Güncelleme:
Abone Ol

Çanakkale'de Lapseki Belediyesi 60 yıldır kullanılan içme suyu borularını yeniledi. Boruların tıkanma noktasına geldiğini görenler şaşırdı.

Çanakkale'de Lapseki Belediyesi 60 yıldır kullanılan içme suyu borularını yeniledi. İçi çamur ve tortuyla kaplanan eski borular ilçe merkezinde sergilendi.

"YILLARCA BU BORULARDAN AKAN SULARI MI İÇMİŞİZ"

Lapseki Belediyesinin alt yapı çalışmaları projesi kapsamında, 60 yıldır kullanılan pik içme suyu boruları değiştirildi. Yeraltından çıkan içme suyu borularının çamur ve tortuyla kaplandığı ve tıkanma noktasına geldiğini görenler şaşırdı. Bir çok kişi, "Yıllarca bu borulardan akan suları mı içmişiz?" diyerek şaşkınlığını ifade etti.

60 YIL ÖNCE DÖŞENDİ

Lapseki Belediye Başkanı MHP'li Gani Mehmet Ekim, değiştirdikleri içme suyu borularının 60 yıl önce döşendiğini öğrendiklerini söyledi. Suyun sarı ve bulanık aktığını tespit ettikten sonra hemen çalışmalara başladıklarını belirten Başkan Ekim, "Ekonomik ömrünü tamamladığı anlaşılan boruları kendi öz kaynaklarımızla değiştirdik. İlçemizin eski yerleşim yeri olan Cumhuriyet ve Gazi Süleyman Paşa mahallelerinde toplam 7 bin 700 metre olan eski boruların değişimi sırasında vatandaşlarımız çamur ve toza maruz kaldılar. Fakat çıkan eski boruların halini ve çeşmelerinden akan temiz suyu gördüklerinde iyi bir iş yaptığımızı söyleyerek teşekkür ettiler" dedi.

Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim, yeni döşenen su borularının özellikle depreme ve afetlere dayanıklı, hijyenik ürünler olduğunu da söyledi. 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gani Mehmet Ekim Çanakkale Lapseki Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (27)

mustik2ipnesi2@hotmail.com:

Koskaca ülke 60 yıllık boruları yeni değiştiriyorsa burada hükümetler ne yaptı demeden kendimi alıkoyamıyorum...

Yanıtla848
bedirmurat özcanbedirmurat_han@hotmail.com:

ALLAH senin gibi akillilari bizden uzak etsin....hükümetlerin degil belediyelerin isidir o cahil....

00
güneş harekatmustafauludag41@hotmail.com:

BURALARDA AKP OLSAYDI BERRAK SU İÇERDİ ÇANAKKALE CHP,LİLERİN YÖNETTİKLERİ YERLER HEP BÖYLE İZMİRİN BİLKE KÖYDEN FARKI YOK

Yanıtla2230
ziya süersuerziya@hotmail.com:

önceki dönem AKP li belediye vardı .ne oldu

00
REFasd@hotmail.com:

işiniz gücünüz pislik atma Chp mi koydu sizin kutunuza milyon dolarları bize imar planlarındaki değişikliği kim yaptı rüşveti kim aldı kim verdi celik kasa koleksiyonlarını kim yaptı üstelik cıksın okadar ak oldugunu savunuyorsa 10 sene önceki mal varlığıyla şimdiki mal varlığını acıklasın deniz fenerini acıklasın paşaları cezaecine atarken savcılar görevini layıkıyla yapıyordu gezicilere gaz atan jop vuran kör eden öldüren polis destan yazıyorduda yolsuzluk operasyonunu yapıncamı devlet icinde devlet oldu ..

00
BAYGARAahmetbaykara33@hotmail.com:

Çanakkale uyuma BU SUYU SANA İÇİRENLERDEN HESAP SOR..

Yanıtla1215
Abdullahscd_ozr@hotmail.com:

Akan su temiz olur mantığı ile hareket edip 60 yıl beklemişler demek ki akıl zenginleri..

Yanıtla324
para ve boru.boru@yahoo.com:

O boruları değiştirmek kaça mal oluyor biliyor musun sen, öyle kolay mı boruları yenilemek anca onbir yılda ayağa kalkabilmiş bir ülkenin insanı tabii istedikçe istiyor. Tıpkı Brezilyalı ergenler gibi otobüs biletleri bedava olsun çünkü biz kalkındık artık. Na kalkındın. Yerinde sayıyorsun fakir halk. Sen sadece çapulculuk yap yık yak. Biraz çalışın, para biriktirin, ekonomiye katkınız olsun, gidin işinizi yasal olarak çözün yakıp yıkmadan. Ki bütün boruları değiştirebilecek paramız olsun.

Yanıtla716
KayakayasKayakayas@web.de:

Türkiyenin tarihi sanki AKP ile baslamis..Menderes e darbe, Ecevite darbe, Demirel e darbe..Iktidar olamadigindan beri asker göreve diye bagiranda malum... Bu vatanin iplerini sayisiz darbeler, krizler sonrasinda acilan üsler ve alinan krediler akabinde ABD nin eline veren bizzat CHP ve askeri verasettir..Hos geldin Türkiyenin yeni basbakani diyen ABD, bu yürütme ve uygulama gücünü nereden aldi? Bir gecedemi elde etti? Trenin gecisini görüyor, gittigi yere bakiyorsunda geldigi yeri neden hic arastirmazsin? Tembellikmi? Hainlikmi? Taraftarlikmi? O halde siz nasil vatanseversiniz?  Size anlatilani hicmi sorgulamazsiniz?? Son olayda Perde arkasinda Iranin uluslararsi pazarlarda petrol ve altin alisverisini ambargo sebebiyle Türkiye üzerinden yapisi, görüntülenler iranli is adamlari ve onlarin paralari...Lanse edilen ise herkesin malumu...O halde sizler, nesli tükenmis, filmlerde vücut bulan DINAZORLARA da  inaniyorsunuz..

Yanıtla319
eg60georgiaarmani@hotmail.com:

gözü kapalı herşeyi akp yaptı diyen arkadaşlar kafanızı çıkarın belediye mhp li belediye

Yanıtla516
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title