Haberler

7 Aralık Üniversitesi Magna Charta Unıversıtatum'a Üye Oldu

Abone Ol

Dünyada pek çok seçkin üniversitenin üye olduğu Magna Charta Observatory (Magna Charta Universitatum) 25.yıl toplantısı, 19-20 Eylül tarihlerinde İtalya'nın Bologna kentinde yapıldı.19-20 Eylül tarihlerinde Bologna'da yapılan toplantı;...

Dünyada pek çok seçkin üniversitenin üye olduğu Magna Charta Observatory (Magna Charta Universitatum) 25. yıl toplantısı, 19-20 Eylül tarihlerinde İtalya'nın Bologna kentinde yapıldı.

19-20 Eylül tarihlerinde Bologna'da yapılan toplantı; üniversiteler, öğrenciler, topluluklar, yükseköğretimde akademik özgürlük konularını kapsadı.

MAGNA CHARTA OBSERVATORY

Magna Charta Observatory, bilgi kazanımı, düşüncelerin özgürce ifadesi, temel üniversite değerlerini ve haklarını korumak amacıyla ilk olarak 1988 yılında dünya genelinde 388 rektör tarafından Magna Charta Universitatum bildirgesinin imzalanmasıyla kuruldu.

Magna Charta Observatory kar amacı gütmeksizin temel üniversite değerlerini ve haklarını savunmak için Bologna'da kuruldu. Kuruluş, Avrupa'da ve uluslararası organizasyonlarla ortak amaçlar çerçevesinde çalışmalar ve anlaşmalar yapıyor.

Dünya genelinde yaklaşık bin üniversite rektörünün imzaladığı bildirgeye bu yıl, Türkiye'den 7 Aralık Üniversitesi ile farklı ülkelerden 25 üniversite imza attı. Bildirgeyi, 7 Aralık Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. İsmail Güvenç imzaladı.

Rektör Güvenç konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede, üniversitelerin dışa açık olmaları ve dünya ile bütünleşmelerinin önemine dikkat çekti. Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nin de dünya üniversiteleri ile yakın çalışma içerisinde olacağını belirtti. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İsmail Güvenç Bologna İtalya Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title