Haberler

7 Polisin Şehit Olduğu Saldırıyı HPG Üstlendi

Güncelleme:
Abone Ol

Diyarbakır'da 7 polisin şehit olduğu saldırının detayları ortaya çıkıyor. Saldırıyı PKK'nın silahlı kanadı HPG üstlenirken, saldırıda 300 kilo bomba kullanıldığı belirtildi.

Diyarbakır'da dün PKK'lıların bomba yüklü araçla, polis servis midibisüne yönelik düzenlediği ve 7 polisin şehit olduğu saldırıyla ilgili 9 kişi gözaltına alındı. Saldırıyı, 300 kilo bomba yerleştirilen otomobili park ederken görüntüleri ortaya çıkan PKK'lı teröristin yaptığı tespit edildi.

ARACI UZAKTAN KUMANDA İLE PATLATTILAR

Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi, Bağcılar Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde PKK'lı teröristler bomba tuzakladıkları otomobili zırhlı polis servis midibüsü geçerken uzaktan kumanda ile patlattı. Saldırıda polis memurları Alper Zor, Necdet Alıcı, Fatih Mehmet Ertuğrul, Mustafa Yiğitalp, Serkan Talan, Mustafa Karakaya ve İlyas Kaygusuz, şehit olurken 13'ü polis 27 kişi de yaralandı. Saldırının ardından geniş çaplı soruşturma başlatan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, saldırıyla ilgili görülen 9 kişiyi gözaltına aldı.

300 KİLO BOMBA YÜKLENMİŞ

Bomba yüklü araçla yapılan saldırının ardından olay yerinde yapılan ayrıntılı incelemede, otomobile 300 kilo bomba yüklendiği belirlendi. Bomba yüklü aracı olay yerine park ederken görüntüleri ortaya çıkan PKK'lının da saldırıyı gerçekleştiren terörist olduğu tespit edildi.

GİZLENDİĞİ YERDEN MİDİBÜSÜ PATLATMIŞ

Kimliğinin tespitine çalışılan teröristin, otomobili park ettikten sonra gizlendiği yerden servis midibüsü geçerken uzaktan kumanda ile bombayı infilak ettirdiğini söyleyen yetkililer, yakalanması için operasyon başlatıldığını söyledi.

SALDIRIYI HPG ÜSTLENDİ

Öte yandan Türkiye'yi yasa boğan kalleş saldırıyı terör örgütü PKK üstlendi. PKK'nın açıklamasında "31 Mart günü saat 1700'de Bağcılar mahallesinde... özel harekat polislerinin içinde bulunduğu bir konvoya yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir" denildi.

Bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda yedi polis şehit olmuş, 13 polis ve 14 sivil olmak üzere toplam 27 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Diyarbakır Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (215)

turapMobil-ANDROID:

uzun coban gununu gun Etsin.

Yanıtla1658
sivaslı:

kobanide yetiştiriyorlar hem de bizim kurtardığımız kobanide. acilen İŞİD in kobaniye girmesi lazım. nede olsa bunların hakkından onlar geliyor

Yanıtla1346
ZAZA:

ORTADOĞU YIKILACAK TURAN İMPARATORLUĞU KURULACAK?????

Yanıtla3315
Önder:

Hdp suclu

Yanıtla2224
vatandaş:

idam idam idam idam gelsin

Yanıtla1725
Putin:

ne yani şimdi pkk''yı üstüne düşen ''terör yapma'' görevini başarılı biçimde yaptığı için lanetlememi bekliyorsunuz ? valla adamlar 4x4 lük iş yapıyor - vurdum mu tam vuruyor. başbakanı nasıl ellemediler ona şaşıyorum. 40 yıl bir devlet karşısında dim dik duran bir örgüt var hatta neredeyse suriyede devlet kuruyorlar. alkışlıyorum buradan - bravo !!!

Yanıtla2416
.:

neden o zaman bu ülkenin kimliğini taşıyıp haklarından yararlanıyorsun üstelik yedigin kaba pisliyorsun kanında mı var ???

29
TÜRK ASKERİ HAİN TEMİZLİYOR:

bugün nusaybinde 12 pkk liyi leş ettik ayrıca kandildeki liderlerinizi bir elinizle sayın bir kaçının bombadan sonra sesleri kısıldı Hatta leş olan liderinizin yerine biri geçti moral bozulmasın diye sonra açıklanacaktır. arıca idilde imha edilen iki leşin kimliğini tespit edemioruz pkk li hainlerden biri açıklasında adresine başka yerleri delinmeden yollayalım

Yanıtla1921
YILLARDIR TEMIZLEYE TEMIZLEYE BITMEDI:

BIZDE INANDIK

56
nereye yollayacaksınız:

ya atın bunları doğaya

44
Tüm 215 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title