8'inci Lojistik ve Ticaret Buluşması Düzenlendi
Akademisyen, bürokrat ve sektör temsilcilerinin buluştuğu ‘Lojistik ve Ticaret Buluşması’nın 8’incisi Maltepe Üniversitesi’nde düzenlendi.
Akademisyen, bürokrat ve sektör temsilcilerinin buluştuğu 'Lojistik ve Ticaret Buluşması'nın 8'incisi Maltepe Üniversitesi'nde düzenlendi.
Maltepe Üniversitesi'nin 2009 yılından beri geleneksel olarak düzenlediği, 'Lojistik ve Ticaret Buluşması' bu yıl 8'inci kez akademisyen, bürokrat ve sektör temsilcileri ile öğrencileri bir araya getirdi. Etkinliğe, lise öğrencileri ile Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinin Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümlerinde okuyan önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri katıldı.
Maltepe Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Kulübüyle, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümünün ortaklaşa düzenlediği 8'inci Lojistik ve Ticaret Buluşması, ticaret ve lojistiğin geleceğini, yarının lojistikçilerinin de katkılarıyla tartışma, onlarla lojistik ve ticaret sektörünün bugünü ve yarını hakkında büyük resmi paylaşma, lojistik ve ticaretin en uygun nasıl buluşması gerektiğini açıklama amacını taşıyor.
"Lojistik altyapıyı, bilgi ve beceriyi oluşturmamız lazım"
Etkinlik öncesinde İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş, lojistiğin 'kamyonculuk' kavramının çok ötesinde bir şey olduğuna vurgu yaparak, "Lojistik taşımacılığın ötesinde bir kavram. Sektörde bilinenin aksine, 'kamyonculuk' gibi bir kavramın çok ötesinde bir şey. Sadece kamyok yok. Deniz yolu, kara yolu, hava yolu, demir yolu ve bunların kombinlerinden oluşan içinde depolama, gümrük ve sigortayı bulunduran böyle geniş bir kavrama lojistik diyoruz. Bunun bir tarafında da ticaret var; ticaret olmadan lojistik olmuyor. Dış ticaret açısından çok önemli ülkeler arası malların gidişi için bu ikisinin buluştuğu çok önemli bir etkinliktir bu. Bu sene 8'incisini düzenliyoruz. Genellikle bir oturumu ticarete ve sanayiye, diğer oturumu lojistike ayırıyoruz. Dolayısıyla öğrencilerimize ticaret nedir? Ticarette önde gelen insanların düşünceleri nelerdir? Türkiye nereye gidiyor? Biz ancak dış ticaret yoluyla büyüyebiliriz. Onun için de lojistik altyapıyı, bilgi ve beceriyi oluşturmamız lazım" ifadelerini kullandı.
Uluslararası Ticaret ve Lojistik Kulübü Başkanı Gökhan Koçlar ise şöyle konuştu: "Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz 8'inci Lojistik ve Ticaret buluşmamızda, günümüzde lojistiğin küreselleşmesinin etkisiyle beraber lojistiğin yeni trendleri ve ülkemizin ekonomisine, sanayisine ne gibi katkılar sağlayacağı ile ilgili bir seminer hazırladık".
İki oturum halinde devam eden 8'inci Lojistik ve Ticaret Buluşması'nın ilk oturumunda, Türkiye Sanayi ve Ticaret Sektörünün Değerlendirmesi yapıldı. moderatörlüğünü Prof. Dr. Gonca Telli'nin yaptığı ilk oturuma, THY Genel Müdür Yardımcısı Fatih Cığal, Bayraktar Holding Onursal Başkanı Hüseyin Bayraktar, Martin Bauer Group Türkiye Direktörü Akın Palazoğlu, g2m Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şahinöz ve Maltepe Üniversitesi ve TOBB Kimya Sektör Meclisi Danışmanı Prof. Dr. Serdar Çelebi katıldı. Oturumun ikinci bölümünde ise 'Lojistik Sektöründeki Trendler' mercek altına alındı. - İSTANBUL