Haberler

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -

Abone Ol

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Balkan ülkelerinde çeşitli etkinlikler düzenlendi, sokaklar çiçekçilerle doldu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Balkan ülkelerinde çeşitli etkinlikler düzenlendi, sokaklar çiçekçilerle doldu.

Her yıl 8 Mart'ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından da tanınan uluslararası bir gün olan Dünya Kadınlar Günü'ne, Balkan ülkelerinde büyük önem veriliyor. Bu ülkelerde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, annelerine, eşlerine, kız arkadaşlarına çiçek ve çeşitli hediyeler alan erkekleri görmek mümkün.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'nın en işlek caddelerinden olan ve adeta çiçek kokusuna bürünen Ferhadiye Caddesi'nde vatandaşlar, kadınlara vermek için çiçek aldı.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da da 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi. Sırbistan vatandaşları da sevdiklerinin 8 Mart Kadınlar Günü'nü kutlamak için çiçekçilere koştu. Kadınlar Günü dolayısıyla başkent Belgrad'da çeşitli konferanslar düzenlendi.

Balkan ülkelerinden Kosova'da 8 Mart Kadınlar Günü etkinlikleri birkaç gündür devam ederken, başkent Priştine'deki caddeler çiçeklerle doldu. Sevdikleri için çiçek alan Kosovalılar, çiçeklerin yanı sıra hediye olarak en çok kozmetik ürünleri ve parfümleri tercih etti. Kosova'daki kurumlar, çalışanları için dün bazı kutlamalar düzenlerken, vatandaşlarsa 8 Mart'ı aileleriyle bugün kutladı.

Bir diğer Balkan ülkesi Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'te de vatandaşlar sevdikleri için çiçek aldı. Zagreb caddelerinde çiçek tezgahları kuranlar, satışlardan memnun olmadıklarını, Sevgililer Günü'nde çiçeklere ilginin daha yoğun olduğunu belirtti.

Muhabir: Kemal Zorlak

Yayınlayan: Serkan Fidan

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Saraybosna Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title