8. Suç Ve Ceza Film Festivali, 15 Kasım'a Kadar Sürecek!
Yönetmen Derviş Zaim'in Altın Terazi Uzun Metraj Film yarışması jüri başkanlığını üstlendiği festival 9 Kasım'da başlayacak.
15 Kasım'a kadar sürecek olan Festivalin akademik bölümünde "Madde ve Alkol Bağımlılığı" tartışılacak
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin işbirliği ile düzenlenen 8. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali bu yıl 9-15 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek.
YARIŞMA JÜRİ BAŞKANI YÖNETMEN DERVİŞ ZAİM
İstanbul'da gerçekleşecek 8. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali kapsamında düzenlenen 8. Uluslararası Altın Terazi Uzun Mertaj Film Yarışması'nın bu yılki Jüri Başkanı ise ünlü Yönetmen Derviş Zaim oldu. Zaim, yarışmanın jüri başkanlığına ilişkin yaptığı açıklamada, "Sinemanın adalet alanındaki soru, durum ve problematiklere farklı bakış açısı, derin perspektif ve taze yorum getirme ihtimali başlı başına heyecan verici bir husus. Bu amaca yönelmiş çeşitli filmlerin bir araya getirildiği bir festivalde jüri üyesi kimliği ile onurlandırılmaktan dolayı mutluyum" dedi.
Uzun metraj yarışma Jürisinde Bulgaristan'danyapımcı Pavlina Jeleva, İsviçre'den yapımcı Ivan Madeo Rusya'danyapımcı, senarist ve yönetmen Evgenia Tirdatova, ve tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Bennu Yıldırımlar yer alıyor.
Jüri Başkanlığını İrlandalı oyuncu Barry Ward'un yapacağı Altın Terazi kısa Film jürisinde Melis Birkan, Laura Kavanagh, Bulut Reyhanoğlu ve Çiğdem Mater bulunuyor.
KISA FİLM YARIŞMASINA BÖLÜMÜNE BU YIL 3 BİN FİLM BAŞVURUSU OLDU.
FİLM GÖSTERİMİ, SİNEMA PANELİ VE PRÖMİYERLER GERÇEKLEŞECEK
İstanbul'dun Avrupa ve Anadolu yakalarında Beyoğlu Atlas ve Kadıköy sinemalarında gösterimlerin gerçekleşeceği festival filmleri 2017-2018 yıllarına ait yapımlarından seçildi. Festival sırasında, gösterilecek filmlerin hepsi İstanbul ya da Türkiye Prömiyerini gerçekleştirecek. Festivalin "İz Bırakanlar" bölümünde ise Dünya ve Türk sinemasının unutulmayan filmlerine yer verilecek. Ayrıca sinemalarda oluşturulan film sonrası panellerle direkt seyirciye adalet, toplum, sinemakonularında söz hakkı tanınacak. Atlas Sineması'nda film gösterimi sonrası "Sinema madde ve alkol kullanımını özendirir mi?"ve"Sinema Adalet İlişkisi" başlıklı iki panel düzenlenecek.
Festival boyunca "Benim Sinemam" başlığı ile iki yönetmenle buluşma, sinema ile ilgilenenler için eğitici olacak "kısa film" ve"yönetmen-senarist ilişkisi"başlıkları altında sektörden tanınmış kişilerin katılımı ile yapılanCAPSTalks'lar bu yıl da devam edecek.
AKADEMİK PROGRAM KONUSU: "MADDE VE ALKOL BAĞIMLILIĞI"
Film festivali ile birlikte akademikprogramlar da sürdürülecek. Festivalin bu yılki akademik program konusu "Madde ve Alkol Bağımlılığı" olarak belirlendi. Film Festivaline katılanlar filmleri izlemek ve film dünyası ile söyleşilere, panellere katılmanın yanı sıra "Madde ve Alkol Bağımlılığı" konusunda dünyanın her yerinden gelen hukuk, psikiyatri, sosyoloji ve politika alanlarında önemli isimlerin verdiği bilgilere ulaşarak ve tartışmalara katılacak. Akademik program İstanbul Üniversitesi ana bina salonlarında ücretsiz katılıma açık olacak.