Haberler

"80 Günde Devr-i Âlem"e Hazır mısınız?

Güncelleme:
Abone Ol

Neomarin Pendik AVM, Çocuk Kültür Merkezi'ni açtı!

ECE Türkiye tarafından yönetilen Neomarin Pendik Alışveriş Merkezi, bir ilke imza atarak Çocuk Kültür Merkezi projesini hayata geçiriyor. Özgün mimari konsepti ile aile ve çocuklara yönelik 3000 m²'lik eğlence merkezinin yanında, ileri teknolojiyle donatılmış su ve ışık oyunlarıyla da dikkat çeken Neomarin Pendik Alışveriş Merkezi, güçlü çekim alanına bir yeniliği daha ekliyor. Minik ziyaretçilerini bilim, kültür, sanat ve eğlencenin iç içe geçtiği büyülü bir mekanda ağırlayacak olan Neomarin, Çocuk Kültür Merkezi etkinliklerini tümüyle ücretsiz olarak programladı.

Neomarin'in üçüncü katında bulunan 200 m²'lik kapalı bir alanda faaliyet gösterecek olan Çocuk Kültür Merkezi, haftanın belirli günlerinde açık kalacak. Çocukların dolaysız yaratıcılıklarını besleyerek estetik ve kültürel duyarlılıkları gelişmiş bireyler olarak hayata atılmaları yönünde ciddi bir adım attıklarını belirten Neomarin Pendik Alışveriş Merkezi yetkilileri, ilerleyen dönemlerde farklı efektlerle projeyi zenginleştireceklerini belirttiler.

Neomarin Çocuk Kültür Merkezi, ilk konsept projesi "80 Günde Devr-i Alem" ile 21 Şubat 2012'de hizmete girdi. Aralıklı günlerle ilerleyen dönemlere uzanacak olan ilk macera, pek çok değerli bilgiyi, birikimi, teknolojiyi, sanatı ve sanatçıyı çocuklarla buluşturacak. Fransız yazar Jules Verne'nin "Seksen Günde Devr-i Âlem" adlı klasik eserinden esinlenerek oluşturulan ilk konsept; Dünya'nın tarihi, politik, sanatsal, bilimsel, kültürel ve coğrafi gelişimini özetleyen bir seyir ve keşif niteliğinde olacak. Söz konusu akışın kronolojik sırayla sanatsal atölyelere uyarlanmasıyla hazırlanan aktiviteler, teorik bilginin yanında uygulamaya dayalı interaktif bir hizmet.

Süreç içerisinde ilk çağlardan bu yana Dünya'nın coğrafi ve bilimsel keşiflerini öğrenerek evrensel kaideleri, gizemli kıtaları, denizleri, coğrafyaları, toplum ve toplulukları, geçmişin bugüne yansıyan derinliklerini sanat yoluyla kavrayacak olan minikler; atölye aktivitelerinin yanı sıra dünyaca ünlü sanatçılarla ve eserleriyle, bilim adamlarıyla, felsefecilerle yüz yüze gelme imkanı da bularak hayatın zenginliklerine capcanlı dokunacaklar. İlerleyen günlerde dünyaca ünlü besteci ve piyanist Tuluyhan Uğurlu çocukları sevginin büyülü evrenine müziğiyle taşıyacak. Sualtı fotoğrafçımız Tahsin Ceylan, 25 Şubat günü açılacak olan "Denizin Ruhu" adlı fotoğraf sergisiyle Neomarin Çocuk Kültür Merkezi'ni görkemli bir sergi alanına dönüştürecek, ödüllü fotoğraflarından oluşmuş kartpostalları ve sergi kataloğunu çocuklar için imzalayacak. Dünya Sualtı Sporları Konfederasyonu Sabit Ağırlık Dikey Dalış kategorisinde 70, Sabit Ağırlık Paletsiz kategorisinde 60 metreye dalış yaparak 2 Dünya Rekoru sahibi olmuş ve 110 metreye dalışla Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmiş milli sporcumuz deniz kızı Şahika Ercümen, denizler altındaki muhteşem hayatı paylaşmak üzere Neomarin'de olacak. Yazar, gezgin ve fotoğraf sanatçısı Akgün Akova, fotoğraf sanatının inceliklerini atölye çalışmalarıyla aktaracak, farklı dünyaların yüreklere değen kapılarını aralayacak. Kemanın büyülü ezgileri usta sanatçıların eşliğinde çocuk ruhuyla buluşacak. Neomarin Pendik Alışveriş Merkezi'nin minik ziyaretçileri için hazırlanan bu çok özel etkinlikler yılın en anlamlı günleri olarak hafızalara kazınacak.

Çocuklar bu büyük deneyimi alanlarında uzman tecrübeli eğitmenlerle yaşayacak, birlikte üretmenin ve eğlenerek öğrenmenin verimine şahit olacaklar. Neomarin Çocuk Kültür Merkezi aktiviteleri, "3C+ Program" (Creative-Crazy-Comprehension/Genious) ile hazırlandı. Aktiviteler, beyinle bedensel gelişimi paralel devam ettirebilmek, takım halinde çalışabilme yeteneği kazandırmak, farklı ortamlara uyumu kolaylaştırmak, özgüven ve ifade yeteneğini artırmak amaçlarıyla geliştirildi ve temel olarak gözlem, araştırma, algılama, yaratıcılık, farkındalık, adaptasyon gibi mental ve motor becerileri geliştirmeye yönelik tasarlandı.

"80 Günde Devr-i Âlem", Neomarin Pendik Alışveriş Merkezi - GA Çocuk işbirliğiyle hayata geçiriliyor. Neomarin, tüm minikleri Çocuk Kültür Merkezi aktivitelerine, bu büyük coşkuya davet ediyor!

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Güncel Pendik Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title