"A'dan Z'ye Denetim Komitesi"
Yeni düzenlemeler ışığında denetim komitelerinin uygulamalarının nasıl olacağı raporlaştırıldı.
Yeni düzenlemeler ışığında denetim komitelerinin uygulamalarının nasıl olacağı raporlaştırıldı…
"A'dan Z'ye Denetim Komitesi" Raporu'nun tanıtımı gerçekleştirildi
Küresel Rekabet Gücü için A'dan Z'ye Denetim
Türkiye İç Denetim Enstitüsü Onursal Başkanı ve aynı zamanda TÜSİAD İç Denetim Alt Çalışma Grubu Başkanı olan Ali Kamil Uzun "A'dan Z'ye Denetim Komitesi" Raporunun tanıtımını gerçekleştirdi.
Yeni Ticaret Kanunu ve yeni yürürlüğe giren Sermaye Piyasası Kurumsal Yönetim İlkeleri ışığında Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği -TÜSİAD İç Denetim Alt Çalışma Grubu, 11 Haziran 2012 tarihinde Yapı Kredi Plaza'da "Yeni Düzenlemeler Işığında Denetim Komitesi Uygulamaları Nasıl Olmalı " başlıklı bir seminer düzenledi.
TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Şirket İşleri Komisyonu Başkanı Cansen Başaran Symes ile Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Prof. Dr. Vedat Akgiray'ın açılış konuşmaları ile başlayan, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun BAYAZIT'ın finans sektörü açısından denetim komiteleri üzerine sunumu ile devam eden seminerde, Türkiye İç Denetim Enstitüsü Kurucu ve Onursal Başkanı ve aynı zamanda TÜSİAD İç Denetim Alt Çalışma Grubu Başkanı olan Ali Kamil Uzun, çalışma grubu olarak kaleme aldıkları "A'dan Z'ye Denetim Komitesi" Raporun tanıtımı ve değerlendirmesini yaparak konuya ilişkin görüş ve önerileri paylaştı.
Ali Kamil Uzun yaptığı konuşmada ülkemizde pay ve menfaat sahipleri ile düzenleyici otoritelerin denetim komitesinden kurumsal yönetim kalitesi için beklentileri bulunduğunu, söz konusu beklentilerin gereği denetim komitesinin görevlerini etkili bir biçimde yerine getirmesinde iç denetimin rolünün önem kazandığını belirtti. Kurumsal yönetim kalitesi ve yatırım ikliminin iyileştirilmesi, küresel rekabet gücü için yeni düzenlemeler ışığında mevcut denetim komitesi uygulamalarının uluslararası uygulamalara daha da yakınlaşmasının beklendiğini belirten Uzun, komite üyelerinin bağımsızlığı ve niteliklerinin yanı sıra, pay ve menfaat sahiplerinin ilgi ve taleplerini ifade etmeleri, düzenleyici otoritelerin izleme, gözden geçirme ve yönlendiriciliğinin uygulama sürecinde önem taşıdığını, düzenleme ve uygulama sürecinde başarının sağlanması için düzenleyici ve uygulayıcı taraflar arasında sürekli iletişim ve paylaşımın kritik başarı faktörü olduğunu ifade etti.
TÜSİAD Kurumsal Yönetim Çalışma Grubu Başkanı ve Doğan Holding Mali İşler Başkan Yardımcısı Dr. Murat DOĞU'nun konuşmasının ardından gerçekleştirilen "Etkin Denetim Komitesi için Beklentiler" başlıklı panelde Turcas Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Erdal AKSOY, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yılmaz Gökoğlu, TİDE Yönetim Kurulu Başkanı / Coca Cola İçecek İç Denetim Direktörü Özlem Aykaç, Borusan Holding Denetim Komitesi Başkanı Sedat Eratalar, denetim komitesinin en etkin şekilde işleyebilmesi için karşılıklı beklentilerin neler olduğunu ve bu beklentilerin ne şekilde yönetilmesi gerektiği üzerine görüşlerini belirttiler.