Haberler

Türkiye Maarif Vakfı tarafından düzenlenen 3. İstanbul Eğitim Zirvesi başladı

Güncelleme:
Abone Ol

Türkiye Maarif Vakfı tarafından düzenlenen 3. İstanbul Eğitim Zirvesi başladı.

Türkiye Maarif Vakfınca düzenlenen 3. İstanbul Eğitim Zirvesi, birçok ülkeden gelen bakanlar ve akademisyenlerin katılımıylaÜsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde başladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN MESAJI OKUNDU

Altı kıtadaki 52 ülkede bulunan 441 okul, bir üniversite, 23 eğitim merkezi ve 37 yurt binasında, 52 bin öğrencisiyle uluslararası eğitim kurumu olan Türkiye Maarif Vakfı, "Eğitimde Değişimi Yönetmek" temasıyla İstanbul Eğitim Zirvesi'nin üçüncüsünü başladı. Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen zirvede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu.

"BU COĞRAFYADA YAKILAN KANDİLLER ASIRLARCA İNSANLIĞIN YOLUNU AYDINLATMIŞTIR"

Erdoğan mesajında, tarih boyunca medeniyetlere beşiklik yapan ülkenin kütüphaneleri, şifahaneleri, medreseleri, rasathane ve dershaneleriyle ilim ve irfan yolcularının her zaman ilk durağı olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"Bu coğrafyada yakılan bilgi ve hikmet kandilleri, asırlarca bütün insanlığın yolunu aydınlatmıştır. Türkiye, son 21 yılda bilim ve teknolojide kaydettiğimiz ilerlemeler sayesinde eğitimde küresel cazibe merkezlerinden biri haline gelmiştir. Türkiye Maarif Vakfımızın, ülkemizin eğitim alanındaki zengin, mümbit ve köklü birikimini çalışmalarıyla dünyanın dört bir yanına ulaştırdığını görüyoruz. Bugün 52 ülkede toplam 52 bin öğrenciye hizmet veren Vakfımız, faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde nitelikli insan kaynağının yetişmesinde önemli rol üstleniyor."

"EN BÜYÜK DESTEKÇİLERİNDEN OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Yerel müfredatla birlikte uluslararası eğitim yöntemlerini de başarıyla uygulayan Maarif Vakfının, toplumlararası iletişimin gelişmesine katkı sağladığına işaret eden Erdoğan, " Türkiye Maarif Vakfı, bu hassasiyetleriyle bir taraftan FETÖ'nün yol açtığı tahribatı giderirken, diğer taraftan eğitimde fırsat eşitliğine hizmet ediyor. Çalışmalarını takdirle takip ettiğimiz ve başarılarından gurur duyduğumuz vakfımıza bizler de gereken desteği veriyoruz. Bundan sonra da Türkiye Maarif Vakfının en büyük destekçilerinden olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. Erdoğan, Demokratik Kongo'dan Kosova'ya, Bosna'ya, Kolombiya'dan Ürdün'e, Güney Afrika'dan Somali'ye, Afganistan'dan Azerbaycan'a kadar dünyanın 52 farklı ülkesinde samimiyetle fedakarlıkla aşkla hizmet eden vakıf mensuplarını tebrik etti.Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Birol Akgün ile çok sayıda katılımcının yer aldığı zirve, oturumlarla devam ediyor.

"TÜRKİYE YÜZYILI' İNŞA EDECEK ÇABALAR İÇİNDEYİZ"

Milli Eğitim Bakanı Tekin, "İstanbul Eğitim Zirvesi"nde konuştu. Bakan Tekin, Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki zirvede yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in 100. yılının yaşandığına vurgu yaparak, "Cumhurbaşkanımız 100 yıllık birikimin üzerine önümüzdeki yüzyılı ' Türkiye Yüzyılı' olarak ilan etti. Biz de Türkiye'de eğitim sistemimizde bu anlamda ' Türkiye Yüzyılı' inşa edecek çabalar içerisindeyiz." dedi.

"EĞİTİMDE EŞİTLİK VE ADALET OLMAZSA OLMAZIMIZDIR"

Zirvede konuşulacak ve tartışılacak konulara değinen Tekin, "Eğitimde eşitlik ve adalet, olmazsa olmazımızdır. Eğitimde bahsettiğimiz değişim sürecini yönetirken her bir öğrencinin eşit erişim ve fırsatlara sahip olmasını sağlamak için hepimiz hep birlikte çaba sarf etmek durumundayız. Biz de Bakanlık olarak ana çıkış noktamız, herkesin fırsat eşitliğine sahip olduğu adalet temelli, eşitlik temelli bir eğitim felsefesi inşa edebilmek." ifadelerini kullandı.

"DEĞİŞİM SÜRECİNE AYAK UYDURMAK ZORUNDAYIZ"

Bakan Tekin, öğretmenlerle öğrencilerin bu kapsamda hem kendi referans değerlerine sahip çıkabilmesi hem de değişimi, gelişmeleri yakalayabilmesinin önemine işaret ederek, şunları kaydetti: "Dünya gerçekten çok büyük bir değişim geçirmekte şu anda. Bunların bir kısmını fark ediyoruz. Teknolojik gelişmeler üzerinden görebiliyoruz. Ama içinde yaşadığımız için fark edemediğimiz başka değişiklikler başka paradigmalar var. Devlet kurgusu değişiyor. Siyaset kurgusu değişiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi dünyadaki egemen siyasal düzenin de bu anlamda değişmesi, bu değişime ayak uydurması gerekiyor. Dünyada ekonomik tartışmalar yaşanıyor, ekonomik düzen değişiyor. Emperyalizm ve sömürgecilik üzerine kurgulanan dünya düzeni değişiyor. Bütün bu değişimlerin içerisinde bizler egemen dünya düzeninin, bu değişim parametrelerine uygun bir biçimde, biz de yani eğitim sektörüne kafa yoran kişiler olarak, bizler de bu değişim sürecine ayak uydurmak durumundayız."

"YEPYENİ BİR EĞİTİM FELSEFESİ İNŞA ETMEK DURUMUNDAYIZ"

Yeni kurulan dünya düzeninde, küresel emperyalizmin ürettiği referanslarla ürettiği sistemle artık kendilerini ifade etme durumunda olmadıklarını belirten Tekin, "Biz Türkiye Yüzyılı'nı başlattığımız bu dönemde bu genel söylemi ve genelin aksine kendi referans değerlerimizi, kendi toplumsal değerlerimizi, kendi tarihimizi kendimize ait insani değerlerimizi referans alan ve dünyada bu anlamda yaşadığımız teknolojik gelişmeleri de ıskalamadan kendimize ait yepyeni bir eğitim sistemi, yepyeni bir eğitim felsefesi inşa etmek durumundayız" diye konuştu.

"İstanbul Eğitim Zirvesi"

"Eğitimde Değişimi Yönetmek" temasıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen İstanbul Eğitim Zirvesi'nde, yapay zeka, biyoteknoloji ve benzeri teknolojilerin kuşattığı insanın, dijitalleşme çağında eleştirel düşünme yeteneğini koruması ve insan olarak kalmasının mücadelesi ele alınacak.

Zirvede, eğitime ilişkin ortaya çıkacak imkanlar, analizler, gelecek perspektifleriyle kuramsal yaklaşımlar, iyi örnekler, eğitimde değişimin yönetilmesi teması çerçevesinde akademik değerlendirmeler yapılacak.

50'yi aşkın ülkeden alanında en önemli eğitimci, akademisyen ve eğitim yöneticilerinin katılacağı zirvenin "Eğitimde Değişimi Yönetmek" başlıklı üst düzey oturumuna bazı ülkelerin eğitim bakanları da katılacak.

Bu kapsamda zirvede, Bosna Hersek Eğitim Bakanı Naida Hota Muminovic, Demokratik Kongo Cumhuriyeti İlk, Orta ve Teknik Eğitim Bakanı Tony Mwaba Kazadi, Malezya Milli Eğitim Bakanı Fadhlina Binti Sidek birer konuşma yapacak.

Ayrıca zirvede, "Türkiye'nin Eğitim Yüzyılı", "Yarının Eğitim Dünyasında Teknoloji" ve "Okul Yöneticileri" oturumları da yapılacak.

"Türkiye'nin Eğitim Yüzyılı" oturumunda Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Celile Ökten, Prof. Dr. Halil Berktay ve Prof. Dr. Azmi Özcan, Türkiye'nin geçmişten gelen tecrübesiyle eğitim yüzyılının eğitsel paradigmalarını ve vizyonunu tartışacak.

"Yarının Eğitim Dünyasında Teknoloji" oturumunda, Didem Bayram, Elvan Kuzucu Hıdır ve Macaristan'dan Attila Hajko, eğitimde değişimin nasıl yönetileceği, eğitim teknolojilerinin ve dijitalleşmenin okul ortamına etkileri ile dijitalleşme çağında düşünme yeteneklerinin korunmasını tartışacak.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Maarif Vakfı İstanbul Türkiye Uluslararası İlişkiler Teknoloji Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title