Haberler

AB Bakanı Çelik: "Ara Eleman Yetiştirme Meselesi, Bizim Ülkemizin En Önemli İhtiyaçlarından Biridir"

Abone Ol

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, "Ara eleman yetiştirme meselesi, meslek yüksekokulu meselesi bizim ülkemizin en önemli ihtiyaçlarından biridir.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, "Ara eleman yetiştirme meselesi, meslek yüksekokulu meselesi bizim ülkemizin en önemli ihtiyaçlarından biridir. Buradan yetişen çocuklar, gençler bizim en kıymetli değerlerimizden olacaklar." dedi.

Çelik, Abdioğulları AŞ yetkilileri tarafından yaptırılan Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Abdi Sütcü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun açılışında, bu törenin katıldığı en güzel etkinliklerden biri olduğunu belirtti.

İnsanoğlunun kudretle yapılan sınavını, "Benim insanlık için sınavım." diyerek geçebildiğini anlatan Çelik, şöyle devam etti:

"Yoksa geçmişte yaşamış çok daha zengin, kudretli insanların bir kolu bacağı olmayan heykellerini biz müzelerde izliyoruz. Demek ki insandan geriye bir toprak kalıyor. O çok kudretli insanlardan da bir kolu bacağı olmayan heykel kalmış. Ama bu eserler kalıcıdır. Niye kalıcı olacak? Sadece bu bina, bu binan içindeki teşrifatla ilgili değil. Burada bir sürü genç insan eğitim görecek, bu eğitim vasıtasıyla kendileri dışında bir sürü insana şifa götürecekler, bir sürü insana hayat götürecekler, onların hayatlarını değiştirecekler."

Yüksekokulun sağlık sektörü için her dalda eleman yetiştirecek bir bünyeye sahip olmasının çok önemli olduğunu dile getiren Çelik, "Bu ara eleman yetiştirme meselesi, meslek yüksekokulu meselesi bizim ülkemizin en önemli ihtiyaçlarından birisidir. Buradan yetişen çocuklar, gençler bizim en kıymetli değerlerimizden olacaklar." ifadelerini kullandı.

"Üniversitelerden gelen taleplere aşırı duyarlıyız"

Çelik, üniversitelerden gelen talepler konusunda aşırı duyarlı davrandığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Tarihte yaşamış bir çok büyük devlet var. Onların içinde Çağatay Devleti'nin sadece 30 yıllık bir hayatı vardır. Normalde binlerce yüzlerce yıllık hayatı olan devletler içerisinde bizim bu devleti hiç hatırlamamamız lazımdı. Sadece 30 yıl sürmüş. Ama Çağatay Devleti'ni niye hatırlıyoruz. Çağatay Türkçesi yüzünden hatırlıyoruz. Peki Türkçe'nin pek çok şivesi, ağzı kaybolmuşken onları hatırlamıyoruz da bunu niye hatırlıyoruz? Çünkü Ali Şir Nevai diye büyük bir düşünür, eserlerini Çağatayca vermiştir. Tek bir düşünürün eserlerini bir dilde vermesi, kaybolup gidecek o dili bizim hatırlamamızı sağlıyor ve o dil sayesinde de sadece 20- 30 yıl sürmüş bir devleti bugüne kadar hafızalarımızda tutuyor. Demek ki üniversite, ilim erbabı, bilim adamı bir devletin ve bir milletin bekası için en önemli unsurlardan bir tanesidir. Ordularınız yenilir, zafer kazanır, donanmanız gider, yerine koyulur, maliyeniz çöker yerine koyarsınız ama milli kültür gittiği zaman bir daha yerine koyamazsınız. Her şeyi başka yerden ikame edersiniz. Ama hepimizi bir arada tutan, millet yapan milli değer kaybolsaydı o zaman bir vatanın üstünde yaşamak ne demek bilmeyecektik."

"Üniversiteler güçlü olmalı"

Üniversitelerin önemine değinen Çelik, "Ülkemizin geleceğinin ve uluslararası planda oyuncu olmasının, bizim 2023, 2071 hedeflerini gerçekleştirmemizin de yolu üniversitelerimizin güçlü olmasıdır. Bizde sadrazam ayakta beklerken ulema oturtulurdu, ulemaya saygı göstermek, ilim erbabına saygı göstermek için. Bugün üniversitelerimize bu bilinçle sahip çıkmalıyız." değerlendirmelerinde bulundu.

Çelik, Adana'da diğer iş adamlarının da elinden geldiğince Sütçü ailesi gibi üniversiteye destek vermelerini istedi.

Babası işçi olduğu için hastaneye annesiyle giderken doktor muayenesi ve ilaç almak için günlerce beklediklerine dikkati çeken Çelik, "Üniversitelerdeki durum öyleydi, diğer yerlerdeki durumlar öyleydi. Burada bu okullar, bu dershaneler tüm bunlar devletimizin imkanları ölçüsünde yerine getirilmeye çalışılıyor. Ama esas olan ailelerin, elinde imkan olan kardeşlerimizin geleceğe bu tip eserler bırakmasıdır." diye konuştu.

Konuşmaların ardından ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Bakan Çelik ile Abdioğulları AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü'ye plaket verdi.

Çelik ve katılımcılar, daha sonra kurdele keserek binayı gezdi, bölümleri inceledi.

Kaynak: AA / Güncel

Çukurova Üniversitesi Ömer Çelik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title