Haberler

ABD'de İsrail konsolosluğu önünde göstericilere polis müdahalesi

Güncelleme:
Abone Ol

Chicago'da Demokrat Parti Kongresi sırasında, İsrail'in Gazze'deki eylemleri protesto edildi. İsrail konsolosluğu önünde toplanan yüzlerce gösterici, Gazze'de ateşkes ve ABD'nin İsrail'e desteğini kesmesini talep etti. Polis, göstericilere sert müdahalede bulundu, birçok kişiyi yerlerde sürükleyerek gözaltına aldı. Üç basın mensubu da gözaltına alınanlar arasındaydı. Polisin sert müdahalesi kameralara yansıdı ve sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

ABD'de Demokrat Parti Kongresi'nin düzenlendiği Chicago kentinde, Gazze'deki katliamları protesto etmek için İsrail konsolosluğu önünde toplanan gruba polis müdahale etti.

Chicago'da pazartesi günü başlayan Demokrat Parti Kongresi süresince, ABD'nin İsrail'e desteğini kesmesini talep eden grupların gösterileri devam ediyor.

Pazartesi günkü büyük yürüyüşün ardından salı akşamı Chicago'daki İsrail konsolosluğu önünde toplanan yüzlerce gösterici, Gazze'de acil ateşkes ve ABD'nin İsrail'e askeri desteğini sonlandırması talebiyle protesto düzenledi.

Polis geniş güvenlik önlemleri aldı ve göstericilerin yürümesine izin vermedi. Protestolar devam ederken bazı göstericilerle polis arasında arbede yaşandı.

Daha sonra göstericilere sert şekilde müdahale eden polis, çok sayıda göstericiyi yerlerde sürükledi ve birçok göstericiyle üç basın mensubunu gözaltına aldı.

Polisin göstericilere sert müdahalede bulunduğu anlar kameralara yansırken, söz konusu görüntüler sosyal medyada yankı uyandırdı.

ABD'de İsrail konsolosluğu önünde göstericilere polis müdahalesi

ABD'de İsrail konsolosluğu önünde göstericilere polis müdahalesi

Kaynak: AA / Güncel

Demokrat Parti Dış Politika Politika Chicago Güncel İsrail Gazze Polis Dış Politika Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title