Haberler

ABD'de Öldürülen 3 Müslüman Genç İçin Tören Düzenlendi

Güncelleme:
Abone Ol

ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde, farklı kesimlerinden ve inançlardan yüzlerce kişi, 3 gün öldürülen 3 Müslüman genci, "Dua Akşamı" adıyla düzenlenen törende andı.

ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde, farklı kesimlerinden ve inançlardan yüzlerce kişi, 3 gün önce evlerinde uğradıkları silahlı saldırıda öldürülen 3 Müslüman genci, "Dua Akşamı" adıyla düzenlenen törende andı.

ANMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Daha 20'li yaşlarındayken kapılarına dayanan komşuları Craig Stephens Hicks tarafından katledilen üç Müslüman genç Deah Barakat, eşi Yusor Muhammed Ebu Salha ve Razan Muhammed için Raleigh kasabasında anma etkinliği düzenlendi.

MÜSLÜMANLAR TOPLU OLARAK AKŞAM NAMAZI KILDI

Kuzey Carolina Devlet Üniversitesi'nde yapılan tören öncesinde de kasabadaki Müslümanlar, etkinlik alanında toplu akşam namazı kıldı.

VALİ VE REKTÖRLERİN DE BULUNDUĞU YÜZLERCE KİŞİ KATILDI

Anma törenine Kuzey Carolina Valisi Pat McCrory, Kuzey Carolina Devlet Üniversitesi (North Carolina State University) Rektörü Randy Woodson ve Kuzey Carolina Üniversitesi (University of North Carolina) Rektörü Carol Flot'un da arasında bulunduğu yüzlerce kişi katıldı.

TÖRENE FARKILI KESİMLERDEN İNSANLAR KATILDI

"Dua Akşamı" adı verilen anma törenine eyaletin farklı kesimlerinden insanlar ile farklı inanç gruplarının katılması dikkati çekti. Yüzlerce katılımcıyı soğuk hava ve şiddetli rüzgar etkilemezken, rüzgardan mumlar yakılamadığı için kurbanları anmada cep telefonlarının ışıkları kullanıldı.

KATILIMCILAR IRKÇILIK YAPMADAN DESTEK VERMENİN ÖNEMİNİ VURGULADI

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan bazı katılımcılar, katledilen üç gencin yaşamının ve yaptıklarının onurlandırılması gerektiğini belirterek, bu tür trajedilerde toplum olarak din, inanç ve ırk ayrımı yapmadan birbirlerine destek vermelerinin önemine işaret etti.




Kaynak: AA / Güncel

Razan Muhammed Carolina Dünya Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (12)

çağlaa:

kardeşimize Allahtan rahmet ailesine sabır diliyorum. . :(

Yanıtla17
gayserili:

Allah rahmet etsin. Bu dünyada müslümanin hayatinin hic bir kiymeti yok. Ama gercek hayatta cok kiymetli olacak insallah.

Yanıtla25
YAZIK BİZE:

SURİYEYİ BİRBİRİNE KIRDIRAN ABD KENDİ ÜLKEİNDEDE KATLİAM YAPIYOR. . YAZIKLAR OLSUN. . BURNUMUZUN DİBİNDE YILLARDIR SAVAŞ VAR. . KİMSE NİYE NEDEN DİYE BAŞ KALDIRMIYOR. . REZALET. . IRAK KÜÇÜK YAŞIMDAN BERİ SAVAŞ İÇİNDE KAN AKIYOR. . MÜSLÜMANLARIN KANISURİYEDE HA KEZA ÖYLE. . YAZIK MÜSLÜMANLAR TEKBİR GETİRREREK BİRBİRİNİ ÖLDÜRÜYOR. . KİN DUYACAKLARI LİDERLRE SEVGİ DUYULUYOR

Yanıtla05
LAFI GEDİĞİNE KOYMAK:

HADİ BÜYÜK DÜNYANIN BÜYÜK ÜLKELERİNİN BÜYÜK LİDERLERİ BU KARDEŞLERİMİZ İÇİNDE YÜRÜSENİZE. . . . HADİ DAVUTOĞLU BU İŞİN BAŞINIDA SEN ÇEKSENE. . . CARLİ HEBDO ''DA ÖLENLERİN YÜRÜYÜŞÜNE ORADA OLMAMIZ GEREKİR DİYE KATILAN SENDİN. . . . YA BIRAKIN ALLAH AŞKINA;ORTADOĞU YILLARDIR KAN AĞLIYOR, KARDEŞ KARDEŞİ ÖLDÜRÜYOR ALLAH ALLAH DİYEREK. . . AMA KİMSEDEN ELLE TUTULUR BİR TEPKİ GELMİYOR GELMEZDE. . . MÜSLÜMAN AKILLI OLMALI AMA NERDEEEE. . . . ?

Yanıtla23
Engin:

Sen din, Allah addina binlerce kisinin kafasini kesen, cocuk ve kadinlara tecavüz eden isit''cileri protesto etmek icin ne Zaman yürüdün

21
LAFI GEDİĞİNE KOYMAK:

BİR GRUBUN ALLAH ADINA BİR ŞEY YAPTIĞINI İDDİA ETMESİ ONUN MÜSLÜMAN OLDUĞU ANLAMINAMI GELİYOR SENİN BEYNİNDE. . . DÜNYA ÇAPINDA YAPILMIŞ OLAN VE DEVLETLER NEZDİNDE BİR PROTESTODAN BAHSEDİYORUM. . . ŞAHSİ BİREYSEL YAPILAN PROTESTOLARDAN DEĞİL. . . İSLAM ADI ALTINDA YAPILAN DAVRANIŞLARI TERÖRÜ İSLAM''DAN AYIRAMIYORSAN SANA LAFIM YOK. . .

02
memet 065Mobil-ANDROID:

müslüman diye geçinip, ölüye bile saygısını yitiren, kendimize müslüman deyip, yapmadıgı pislik kalmayan bur halkız.???,

Yanıtla41
uyğur yığıtmobilWeb@haberler.com:

Amerika sende Var özgürlük, sende Var demokrasi, sende her şey var, çok güzelsın, ama sendeki her şey yalandır, sende yalansın, şerefsiz sın, adalet sende yok Bız nerede olsak, nasıl durumda olduysak huzur ıçın deyız, çünkü biz adalet yolundayız, Allah ın rahmetı ıçın doğru yoldayız, hangi dın, hangi ırktan olsun hepsıge Adaletı savunarız Çünkü biz doğru yoldayız, çünkü biz ıslamdayız

Yanıtla13
canan dnmz:

yapanları allah ıslah etsin allah rahmet eylesin

Yanıtla13
handem005:

ALLAH rahmet eylesin cehennemlik olun müslüman düşmanları sizi

Yanıtla12
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title