Haberler

ABD'nin Beyrut Büyükelçiliği'ne silahlı saldırı

Güncelleme:
Abone Ol

ABD'nin Beyrut Büyükelçiliği'ne silahlı saldırı düzenlendi. Lübnan ordusu ateş açan kişinin Suriye uyruklu olduğunu, vurularak yaralandığı ve ardından tedavi amaçlı olarak hastaneye nakledildiğini açıkladı. Yaşanan bu gelişmelerin beraberinde soruşturmanın ise devam ettiği kaydedildi.

ABD'nin Beyrut Büyükelçiliği'ne silahlı saldırı!

ABD'nin Beyrut Büyükelçiliği'ne silahlı saldırı düzenlendiği bildirildi. Lübnan ordusu konuyla alakalı X hesabından yaptığı açıklamada, Büyükelçiliğe ateş açan kişinin Suriye uyruklu olduğunu belirtti. Saldırganın Lübnan güçleri tarafından vurularak yaralı olarak ele geçirildiği ve ardından tedavi amaçlı hastaneye naklinin yapıldığı ifade edildi.

ORDU GÜVENLİĞİ SAĞLADI

Olayla alakalı Büyükelçilik çevresine konuşlandırılan ordu birliklerinin çevrede inceleme yaptığı ve bölgenin güvenliğini sağlamak için gerekli önlemlerin alındığı vurgulandı.

ABD'nin Beyrut Büyükelçiliği'ne silahlı saldırı!

''EKİBİMİZ GÜVENDE''

Öte yandan, ABD'nin Beyrut Büyükelçiliği'nin X hesabından konuya dair yapılan açıklamada büyükelçiliğin girişine yakın bir yerde, "hafif silahlarla ateş açıldığı" bildirildi. Açıklamada, "Lübnan Ordusu, İç Güvenlik Birimleri ve güvenlik ekibimizin hızlı tepkisi sayesinde Büyükelçiliğimiz ve ekibimiz güvende." ifadelerine yer verildi.

Soruşturmaların devam ettiği belirtilen açıklamada, Lübnan'daki kolluk kuvvetleriyle yakın temasın sürdüğü kaydedildi. Saldırıya ilişkin soruşturmanın ise devam ettiği kaydedildi.

ABD'nin Beyrut Büyükelçiliği'ne silahlı saldırı!

ABD'nin Beyrut Büyükelçiliği'ne silahlı saldırı!

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası İlişkiler Abd Büyükelçiliği Dış Politika Büyükelçilik Politika Güvenlik Güncel Suriye Lübnan Beyrut Dünya Ordu Güvenlik Dış Politika Uluslararası İlişkiler Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title