Haberler

F-35 ve F-18'lerle donatılan ABD'nin devasa uçak gemisi Orta Doğu'ya ulaştı

Güncelleme:
Abone Ol

ABD, İran'ın İsrail'e yönelik beklenen misilleme saldırısı nedeniyle, İsrail'in savunmasına destek amacıyla nükleer güçle çalışan uçak gemisi USS Abraham Lincoln'ü Orta Doğu'ya gönderdi. Üzerinde F-35 ve F-18 savaş uçaklarının bulunduğu devasa gemi, görev sahasına ulaştı.

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), "USS Abraham Lincoln" uçak gemisinin Orta Doğu'ya ulaştığını bildirdi.

CENTCOM'dan yapılan açıklamada, "F-35C ve F/A-18 Block 3 avcı uçaklarıyla donatılmış USS Abraham Lincoln uçak gemisi, ABD Merkez Komutanlığı (USCENTCOM) sorumluluk alanına girdi." ifadesi kullanıldı. Açıklamada, "USS Abraham Lincoln" uçak gemisi görev grubuna "Destroyer Squadron (DESRON) 21" ve "Carrier Air Wing (CVW) 9"un eşlik ettiği kaydedildi.

İRAN'IN İSRAİL'E MİSİLLEMESİ ÖNCESİ ORTA DOĞU HAREKETLİ

Pentagon, bu ayın başlarında İran'ın İsrail'e karşı olası misillemesi öncesinde ABD'nin Orta Doğu'ya ilave askeri varlıklar konuşlandıracağını duyurmuştu.

Savunma Bakanı Lloyd Austin, F-35C avcı uçaklarıyla donatılmış "USS Abraham Lincoln" uçak gemisi görev grubuna, "USS Theodore Roosevelt" uçak gemisi görev grubunca halihazırda sağlanan görevlere ek olarak, Merkez Komutanlığı sorumluluk alanına geçişini hızlandırması emrini vermişti. Austin, ayrıca "USS Georgia" denizaltısını ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığına ait bölgeye gönderdiğini ifade etmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Abraham Lincoln Orta Doğu İsrail Güncel Dünya İran Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (40)

Muratklctr:

Birileri durmadan çıkıp diyordu ya Bizim Libya'da Suriye de ırak'a ne işimiz var. O şahıslar çıkıp dünyanın bir ucundan gelen bu geminin ne işi var burnumuzun dibinde demiyorlar ya da diyemiyorlar

Yanıtla39458
Akıl:

Paran varsa borun öter. Bu Amerika ‘nın da sonu gelecek o zaman acaba bu İsrail ne yapacak çok merak ediyorum. Ufaktan Çin’e yanaşmaya başladı zaten . Göreceğiz ne olacak..

Yanıtla35230
JY:

ZIRT ERENKÖY HAHAHA.....

7624
Cemal Karatay:

ABDnin borcu 35 trilyona dayandı, 2010 da 13 trilyondu. Dollar rezerv para olarak önem kaybediyor. 10 sene sonra iflas bayraklarını çekerler. Bakalım ozaman gemileri cirit atacakmı buralarda.

724
Göktuğ Alperen:

he he daha çok beklersiniz

1810
Özcan Özcan:

Yanlış anlaşılmasın,Bizim israil sevgimiz abdülhamid theodor herzl ilişkisinden gelir.

Yanıtla14035
İzzet Kuzu:

Yıkıl

1127
Cemal Karatay:

Theodor Herzl senin deden mi? İlişki nin boyutu nerede?

823
Kartal Doğan:

Yok yok yanlış anlaşılmadı senin sevginin nerenden geldiğini bütün okuyucular anladı rahat ol sen :))

1119
Erol Birol :

Abd dünya polisi olduğunu yine bütün dünyaya göstermek istiyor. Güç gösterisi bu hem F22 hemde F35 leri hazır bekletiyor. Değme İsraile yanarsın diyor. Bu mesaj sırf İrana değil bence bütün dünyaya.

Yanıtla492
Tüm 40 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title