Haberler

Abdülkadir Molla'nın İdam Edilmesi

Güncelleme:
Abone Ol

Bangladeş Cemaat-i İslami Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla için Bilecik'te gıyabi cenaze namazı kılındı.

Bangladeş'de idam edilen Cemaat-i İslami Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla için Bilecik'te cuma namazından sonra gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cuma namazı için Şerif Paşa Camisi'nde toplanan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, daha sonra Dakka'daki bir cezaevinde dün idam edilen Abdülkadir Molla için gıyabi cenaze namazı kıldı. Ardından grup adına basın açıklaması yapan AGD Bilecik Şube Başkanı Sadık Savak, Molla'nın idamının her Müslümanın nezdinde "şehadet" olduğunu belirterek, Bangladeş'te Cemaat-i İslami Lideri Abdülkadir Molla'nın idam kararını protesto ettiklerini ve lanetlediklerini bildirdi.

Bangladeş'in Müslüman halkının, kardeşleri olduğunu ancak Bangladeş hükümetinin Müslümanlara karşı terör estiren ve insan müsveddelerinden oluşan kukla bir hükümet olarak işbaşında olduğunu söyleyen Savak, şunları kaydetti:

"AGD üyeleri olarak bizler, bu idamı ve mahkeme sürecini ve diğer tutuklamaları şiddetle protesto ediyoruz. Allah'ın laneti, bu Bangladeş elçilik binasında oturup bizim bu tepkimizi, Bangladeş'e iletmeyen korkakların, bu idam karşısında sessiz kalanların üzerine olsun. Bu suç, bütün Müslümanlar için onurdur. Bangladeş hükümeti aynen İsrail'in Filistinli Müslümanlara uyguladığı zulmü kendi halkına karşı uygulamaktadır. Bangladeş'in kukla Başbakanı Bayan Şeyh Hasina Vecid, insan kasabı Ariel Şaron'u aratmamaktadır. İslam Dünyası için Bangladeş hükümeti ikinci bir İsrail'dir. Hasina Vecid ise hak ettiği üzere Bayan Şaron'dur. Bu durum bir insanlık suçudur ve Bangladeş hükümetine karşı yaptırım uygulamak insanlık gereğidir."

Daha sonra grup, ellerinde "İdam Sehpasında Dirilenleriz", "Bizi de Asın" yazılı döviz ve Cemaat-i İslami Lideri Abdülkadir Molla'nın sözlerinin yazılı olduğu pankartı taşıyarak, tekbir getirdi ve slogan atarak, Molla'nın idam edilmesini protesto etti.

Grup, yapılan duanın ardından dağıldı. - Bilecik

Kaynak: AA / Güncel

Abdülkadir Molla Bangladeş Bilecik Cemaat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title