Haberler

Abdülkadir Molla'nın İdam Edilmesi

Abone Ol

Tunus Nahda Hareketi, Cemaat i İslami Genel Sekreter Yardımcısı Molla'nın idam edilmesini siyasi eylem olarak niteledi.

Tunus'taki Nahda Hareketi, Cemaat-i İslami Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla'nın idam edilmesini kınadı.

Nahda Hareketinden yapılan yazılı açıklamada, " Bangladeş'teki Cemaat-i İslami Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla'nın idam edilmesi, siyasi nedenlerden dolayı yapılan bir eylemdir. Bangladeş'in Pakistan'dan ayrıldığı süreçte, Cemaat-i İslami, Pakistan'ın birliğini savunduğu için siyasi olarak cezalandırıldı, idamı kınıyoruz" denildi.

Nahda Hareketi açıklamasında, Molla'nın savaş suçlusu olarak gösterilmesini siyasi intikam olarak nitelendirdi.

Bangladeş Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla, dün başkent Dakka'daki bir hapishanede dünya kamuoyundan gelen yoğun tepkilere rağmen asılarak idam edilmişti.

Bangladeş'in 1971'de Pakistan'a karşı verdiği bağımsızlık mücadelesi sırasında işlenen suçların araştırılması için Dakka hükümeti tarafından kurulan Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nde yargılanan Molla, Şubat 2013'te ömür boyu hapse mahkum edilmişti.

Bangladeş'in İslami değerleri savunan en büyük partisi olan Cemaat-i İslami'nin Genel Sekreter Yardımcılığını yürüten Molla, suçlamaları reddetmiş ve hakkında verilen ömür boyu hapis cezasının iptali için Temyiz Mahkemesi'ne başvurmuştu. Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nin hükmünü onayan Temyiz Mahkemesi, 17 Eylül'de Molla'ya verilen ömür boyu hapis cezasını idama çevirme kararı almıştı. - Tunus

Kaynak: AA / Güncel

Abdülkadir Molla Bangladeş Cemaat Tunus Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title