Haberler

ABD Kongresi'nde krallar gibi karşılanan Netanyahu, Abdullah Gül'ü de küplere bindirdi

Güncelleme:
Abone Ol

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gazze'yi kan gölüne çeviren İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde 60 kez alkışlarla kesilen konuşması için sert ifadeler kullandı. İngilizce bir mesaj yayımlayan Gül "Bu gece ABD Kongre'sinde bir utanç sirki izledik" dedi.

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmaya tepki gösterdi. "Bu gece ABD Kongre'sinde bir utanç sirki izledik" ifadesini kullandığı İngilizce bir paylaşım yapan Gül, konuşması tam 60 kez alkışlarla kesilen Netanyahu'yu 'soykırım suçlusu' ve 'çocuk katili' olarak niteledi.

Abdullah Gül, X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Netanyahu'nun çarşamba günü ABD Kongresi'ne hitap etmesini sert sözlerle eleştirdi. Gül, Uluslarası Ceza Mahkemesi (UCM) Savcısı Karim Khan'ın Netanyahu hakkında savaş suçlarından tutuklama emri talep etmesini hatırlatarak, ABD'nin Netanyahu'yu ağırlayarak "kendisini bir kez daha rezil ettiğini" söyledi. Gül'ün paylaşımı şöyle; "Bu gece ABD Kongresi'nde, UCM savcısının tutuklama emri talep ettiği soykırım suçlusunun başrolünde oynadığı bir utanç sirki izledik. Amerika, bir kez daha bir çocuk katili uğruna tüm dünyanın önünde kendini rezil etti."

ABD Kongresi'nde krallar gibi karşılanan Netanyahu, Abdullah Gül'ü de küplere bindirdi

İSRAİL-ABD İTTİFAKINDAN ÖVGÜYLE BAHSETMİŞTİ

Netanyahu bu hafta ABD'deki temasları kapsamında ABD Kongresi'nde de İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü savaşı savunan bir konuşma gerçekleştirmiş ve İsrail-ABD ittifakından övgüyle bahsetmişti. Netanyahu Gazze'de İsrail'in sürdürdüğü savaşı, "iyilik ve kötülük", "medeniyet ve barbarlık" arasında bir savaş olarak niteledi. Gazze'de 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden İsrail saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 39 bini aştı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Abdullah Gül Politika İsrail Güncel Çocuk Gazze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (28)

metin:

Sayın Gül, neden rahatsız olsun anlayamadım. Kendisi ingilizleri, ingilizler de kendisini sever. İngiliz yazar abd adındaki ülke ve yavruları da oynar.

Yanıtla151137
Ömer Can:

küfür tek millettir gerisi teferruattır

Yanıtla14225
ZİYA BAŞKAN:

bizim yaşlarımızda tarafsız olan Ahmet Necdet Sezer ile Abdullah Güldür cumhurbaşkanı olarak

Yanıtla15735
Dadaş Kara:

ziyaa

666
Halil Kurdal:

Yaş kaç acaba milatlarda falan mı ya da biz başka bir şey mi yaşadık

025
dikduran adam:

zaten ingilizler hep tarafsızdırlar sadece kendilerini tutarlar

016
YalancıSavar:

29 ekimi şampanya ile kutlayanların tarafsızlığını kabul etmiyorum vatansever değil vatan düşmanı olduklarını düşünüyorum

57
ünal özer:

en çok terörist affeden cumhurbaşkanı tarafsızsa sen ne ayaksın merak ettim.

01
albatros :

çok da sert çıkma bence... bir ara ayaklarına kapandığınız hocanız hala ellerinde...

Yanıtla40101
Halil Kurdal:

Muhtemelen bozulmuştur Ben de çok hizmetler yaptım Beni neden böyle karşılamadınız diye

Yanıtla2482
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title