Haberler

Acıbadem'den Kanserle Savaşa Dev Yatırım

Abone Ol

Acıbadem Bursa Hastanesi, 7.5 Milyon Dolar Harcayarak, Teknolojik Cihazlarla Donattığı Kanser Merkezini Hizmete Açtı. Türkiye'de Tek Dünyada İse Sayılı Olan ve Aynı Anda 3 Tedavi Yöntemi Yapabilen Trilogy Cihazı da Kanser Merkezinde Hizmet Verecek.

Acıbadem Bursa Hastanesi, 7.5 milyon dolar harcayarak, teknolojik cihazlarla donattığı kanser merkezini hizmete açtı. Türkiye'de tek dünyada ise sayılı olan ve aynı anda 3 tedavi yöntemi yapabilen Trilogy cihazı da kanser merkezinde hizmet verecek.

Acıbadem Bursa Hastanesi modern kanser merkezini düzenlenen törenle hizmete açtı. 3'ü bir arada teknoloji olarak adlandırılan tedavi yöntemlerini aynı merkezde toplayan Acıbadem, Türkiye'de de bir ilke imza attı. Yoğunluk ayarlı radyoterapi (IMRT), görüntü kılavuzluğunda radyoterapi (IGRT) ve stereotaktik radyoterapi (STRT) yöntemlerini aynı anda uygulayabilen Trilogy cihazı ilk kez Türkiye'de Acıbadem Bursa Hastanesi'nde hizmet verecek.

Merkezin açılışı için düzenlenen törende, Başhekim Kaya Aksoy hastane hakkında bilgi verdi. Bu yılın ilk 5 ayında ayakta ve yatan olmak üzere toplam 61 bin 760 hastayı tedavi ettiklerini belirten Aksoy, 2 yıldan bu yana ise 7 bin 700 ameliyat gerçekleştirdiklerini belirtti.

Acıbadem Sağlık Grubu Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. Enis Özyar da, kanser tedavisindeki son yenilikler ve uygulanan kanser tedavisi hakkında bilgiler verdi. Trilogy cihazının özelliklerini aktaran Özyar, "Bu cihaz, IMRT, IGRT ve STRT tedavi yöntemlerini aynı anda uygulayabiliyor. IMRT teknolojisi sayesinde eğer tümör vücutta hassas ve korunması çok önemli bir organı sarıyorsa o zaman kullanılıyor. IGRT teknolojisi ise artık radyo terapi sırasında alanların çizimi konusunu tarihe karıştırdı.

Eskiden hastanın üzerine radyo terapi alanını çiziyorduk ve bir ay boyunca bu çizgilere bakarak çalışıyorduk. Bu yöntemle her gün hastanın tedavi bölgesinin kesitsel olarak görüntüsü alınıyor ve organlardan veya tümörün hareketinden kaynaklanan yanlışlıklar düzeltilerek, hassas bir şekilde tümörün ışınlanması sağlanıyor. STRT radyoterapi teknolojisiyle ise noktasal ışınlama yapıyoruz. İrili ufaklı tüm tümörleri organları zarar vermeden istediğimiz kadar ışınlayabiliyoruz" dedi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput da, Acıbadem Hastanesi'nin teknolojik gelişmeyi Bursa'ya getirmesinden gurur duyduklarını ifade ederek, kanser tedavisinde insanlara umut olacakları için tebriklerini iletti.

İl Sağlık Müdürü İsmail Hakkı Çelik de, Acıbadem Bursa Hastanesi'nin şehrin sağlık camiasına kalite getirdiğini kaydederek, özel sektörün sağlık alanında yaptığı yatırımlarının devlete güç verdiğini dile getirdi. Konuşmaların ardından Vali Harput ve Acıbadem Bursa Hastanesi Müdürü Ali Fuat Güven ile Sağlık Müdürü İsmail Hakkı Çelik, kanser merkezini hizmete açtı. Açılışın ardından merkezi gezen davetlilere, Trilogy cihazı hakkında bilgi verildi.

(EY-MŞ-RA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title