Haberler

Hz. Muhammed'e hakaret eden şüpheli tutuklandı

Güncelleme:
Abone Ol

Sosyal medyada yer alan bir röportajda İslami değerlere saldıran ve Hazreti Muhammed'e hakaret eden Z.K. isimli kişi gözaltına alınmıştı. Şüpheli, sevk edildiği adli makamlar tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medyada Hz. Muhammed'e hakaret içerikli paylaşım yapan şüphelinin tutuklandığını duyurdu. Bakan Tunç, milletin birliğini bozmak isteyenlere müsaade edilmeyeceğini belirtti.

KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİKTEN SONRA YAKALANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sosyal medyada yer alan bir röportajda İslami değerlere saldıran ve Hazreti Muhammed'e (Sallallahü teala aleyhi ve sellem) hakaret eden Z.K. isimli kişinin "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan işlem yapılmak üzere gözaltına alındığını açıklamıştı. İstanbul emniyetindeki işlemleri tamamlanan Z.K, Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi.

TUTUKLANDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'ta konuya ilişkin olarak sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Tunç, "Sosyal medyada paylaşılan bir video içeriğinde yer alan Sevgili Peygamberimiz hakkında hakaret içerikli, çirkin ve provokatif ifadelerle ilgili Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli soruşturma kapsamında şüpheli Z.K. 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçundan gözaltına alınmış ve çıkarıldığı Küçükçekmece Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştır." sözleriyle şüphelinin tutuklandığı ifade etti.

Soruşturmanın titizlikle sürdürülmekte olduğunu kaydeden Bakan Tunç, "Milli ve manevi değerlerimizi aşağılamaya kimsenin hakkı yoktur. Milletimiz arasında nifak çıkarmak ve birliğimizi bozmak isteyenlere asla müsaade edilmeyecektir" dedi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sosyal Medya Yılmaz Tunç Yılmaz Tunç Politika Güncel Hukuk Medya Hukuk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (99)

Alparslan Türkdoğan:

Vatandaşını dindar ve milliyetçi yapmak devletin vazifesi değildir. Allah dinini de peygamberini de korur. Siz kim oluyorsunuz. Tutuklanmayı gerektirecek bir hakaret de yok. Düşünmeyi ve konuşmayı devlet denetleyemez, kişi İnanmazsa inanmaz. Kime ne. O yasak bu yasak, yeter ya.

Yanıtla1K379
VEFA:

İktidar ve gücünün kaynağı kitlelelere nasıl hoş görünecek o zaman?

684204
mehmet:

peygambere hakaret etmedi. yalan, derhal salınmalı. atatürkü sevmek suçmu?

601110
Erol Gergin:

yassah hemşerim yassah

30963
ekrem celebi :

Alparslan Türkdoğan ısmının hakkını vermıyorsun bos konusuyorsun karşıt goruslere saygımız vardır saygı cercevesınde eğer hakaret varsa halkı kın ve dusmanlığa tesvık ettıgı cın tutklanması doğaldır.ben musluman ve turk olarak peygamber efendımıze hakaret edeni gorursem kendım keserım zaten cezayı bır ataısle saygı cercevesınde tartısmaya soyledıklerım karsısında cevap bulamayıp kacmıstı..ona gereken cevabı orneklerıylen vermıstım.

89254
umudum var:

kimse kimseyi zorla dindar ve milliyetçi yapmaz, ama müslüman olarak peygamber efendimize hakareti kabul edemeyiz.......en ağır cezayı almalı

28242
Ufuk Gökceoglu:

Peygamberimize hakaret edeni tutuklamak değil başka türlü mükafafatlandırmak daha efdal

16053
sedat :

Hakaretten bahsediliyor. Adamın ne düşündüğünden değil. Ülkenin en az yarısının dinle diyanetle alakası yok. Tutuklanıyorlar mı?

2077
girilmez:

hassektör

5516
Orhan Özsoy:

Sen ve avarelerin cehemde yanın

1334
Tüm 99 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title