Haberler

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 968 yeni mahkemenin faaliyete geçirileceğini duyurdu

Güncelleme:
Abone Ol

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından yapılan Müstemir Yetki Çalışmaları kapsamında, toplam 3 bin 848 yetki düzenlemesi yapıldığını ve 968 yeni mahkemenin faaliyete geçirileceğini açıkladı.

ADALET Bakanı Yılmaz Tunç, "Hakimler ve Savcılar Kurulu olarak yaptığımız Müstemir Yetki Çalışmaları kapsamında; Bölge Adliye Mahkemeleri ile Birinci ve İkinci Bölgede toplam 3 bin 848 yetki düzenlemesi yapılmış olup, 574'ü hukuk mahkemesi olmak üzere toplam 968 mahkemenin faaliyete geçirilmesine karar verilmiştir" dedi.

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Hakimler ve Savcılar Kurulu olarak yaptığımız Müstemir Yetki Çalışmaları kapsamında; Bölge Adliye Mahkemeleri ile Birinci ve İkinci Bölgede toplam 3 bin 848 yetki düzenlemesi yapılmış olup, 574'ü hukuk mahkemesi olmak üzere toplam 968 mahkemenin faaliyete geçirilmesine karar verilmiştir. Adaletin tecellisi, yargılamalarının makul sürede sonuçlandırılması, mahkemelerde ihtisaslaşmanın sağlanması ve vatandaşlarımızın adalet hizmetlerine erişiminin daha da kolaylaştırılması için çalışmalarımızı kesintisiz sürdüreceğiz. Aldığımız kararların yargı camiamız, ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hakimler ve Savcılar Kurulu Yılmaz Tunç Politika Güncel Yargı Hukuk Yargı Hukuk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title