Haberler

YouTuber Diamond Tema hakkında yakalama kararı

Güncelleme:
Abone Ol

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, YouTuber Diamond Tema hakkında, Hz. Muhammed'le ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlamasıyla soruşturma başlatıldığını açıkladı. Yurt dışında olan şahıs hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

İslam şeriatını tartıştıkları programda söyledikleri gündem olan YouTuber Diamond Tema hakkında soruşturma başlatıldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bir sosyal medya hesabından paylaşılan, Hz. Muhammed ile ilgili kullanılan hakaret içerikli, çirkin ve provokatif ifadeler nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan 16 Haziran 2024'te resen soruşturma başlatıldığını belirtti.

"PEYGAMBERİMİZLE İLGİLİ ÇİRKİN İFADELER ASLA KABUL EDİLEMEZ"

Şüpheli Diamond Tema'nın yurt dışında olması nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkarıldığını bildiren Tunç, "İslam dini ve sevgili Peygamberimizle ilgili kullanılan tahrik edici, çirkin ve provokatif ifadeler asla kabul edilemez. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Sosyal Medya Yılmaz Tunç Politika Güncel Medya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (73)

Tolgahan Gökalp:

Allah aşkına programı izlediniz mi? Bende müslümanım. Adam tüm İslam aleminin kabul ettiği sahih dediği kitaplarda yazanı okudu. Karşısında olan adam laik bir ülkede şeriatın gelmesi gerektiğini savundu. Onun hakkında yakalama yapılacak mı ?

Yanıtla1391K
Gokhan Y :

Agzina saglik Tolgahan. Ben de bunu soruyorum. Hakaret nerde? Sadece Sahih Hadis okudu birebir. Ve kendi fikrini beyan etti. Ben hem fikir degilim dedi. Asla bi hakaret kin dusmanlik yoktu. Aksine sabrina hayret ettim zira karsisindaki kisi cahilliginden oturu tutuklanmali bence. Moderator bile dedi oglum biz seni biliyorsun diye getirdik sen hayirdir gibi bi yoklama cekti.

46454
Atilla Orhan:

Tarikatlar cemaatler dini maşa olarak kullananlar rahatsız oldular. Rahatsızlık nedenleri okunanlar Türkçe çevirisi arapça olarak konuşsalar sıkıntı olmazdı.

55316
Emrah Emir:

Tolgahan bizim adımıza her şeyi söylemişsin bizim yorum yapmamıza gerek kalmamış sadece altına imzamızı atıyoruz

45187
ahmet :

şeriatı istemek suç mu? birine hakaret etmiş mi olunuyor ? fakat islama peygambere, kutsala hakaret suçtur.. inanmayabilirsin fakat laf söylemeye hakaret edip aşağılamaya hakkın olamaz.. okuduğunu söylediği şeylerin çoğu yanlış bilgiler yada kendine göre anlamlandırıp hakaret ediyor. 1400 yıldır bütün islam alemi yanlış anlamış bir tek bu mu doğru anlamış. Bunları kabul eden de zaten müslümanım demesin boşuna.

13573
Kutay Bozkurt:

Kardeşim duygularıma tercüman olmuşsun . Sonuna kadar yazdıklarına katılıyorum

3423
mustafa kılıç:

Kamer suresi indiğinde Hz Aişe annemiz ben oynayan bir çocuktum diyor. Yani Kamer suresi Hz. Peygamberin dördüncü yılı. Ve Hz peygamber Hz Aişe ile evlendiğiğinde Peygamberliğinin 14. Yılı idi.

46
mustafa kılıç:

O hadis in birisi uğursuzluk la alakalı ama başını okumayı unutmuş. Hz Peygamber cahiliye zamanında şu üç şey uğursuz sayılır diye başlar.....

44
İSKOÇYALI:

Yahu kardeşim adam Buhari ve Müslim de yazan hadisi söylüyor... :)))

Yanıtla51684
Emrah Emir:

Buhari ve Müslimde yazanları okudu, kendi fikirleri bile değil kitabı okudu, bu suç oluyor da karşısındaki adamın laik bir cumhuriyet ülkesinde şeriat istemesi neden suç olmuyor? onu da tutuklayın

Yanıtla47498
Tüm 73 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title