Haberler

Adalet Bakanlığı, Ümit Özdağ'ın "Suriye Aile Hukuku" kitabı iddialarını yalanlayıp soruşturma başlattı

Güncelleme:
Abone Ol

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın paylaştığı "Suriye Aile Hukuku isimli kitabın Adalet Bakanlığı tarafından aile mahkemelerine gönderildiği" iddiasına jet yalanlama geldi. Adalet Bakanlığı iddiaların tamamen asılsız olduğunu bildirerek söz konusu paylaşımlarla ilgili soruşturma başlattı.

Adalet Bakanlığı, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın paylaştığı ve bazı sosyal medya hesaplarınca da alıntı yapılan "Suriye Aile Hukuku isimli kitabın Adalet Bakanlığı tarafından aile mahkemelerine gönderildiği" iddiasının tamamen asılsız olduğunu bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, herhangi bir kurum veya kuruluşa böyle bir kitabın gönderilmediği vurgulandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Açıklamada, "Ayrıca Ümit Özdağ'ın yine X platformundan önce paylaşıp sonra sildiği 'Hakimlerin, Suriyelilerle ilgili aile hukukunu ilgilendiren davalarda Suriye hukukuna göre değerlendirmede bulunacakları' ve 'Suriyelilerin dava açarken yargılama giderlerini devletin karşıladığına' yönelik ifadeleri de gerçek dışıdır. Halkımızı yanıltmaya yönelik asılsız paylaşımlarla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, gerçeğe aykırı bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kişilere ve dezenformasyon içeren manipülatif iddialara itibar edilmemesi uyarısında bulunuldu.

Kaynak: AA / Güncel

Adalet Bakanlığı Zafer Partisi Sosyal Medya Ümit Özdağ Politika Güncel ankara Suriye Medya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (15)

Demir Acer:

yalan soyledigini dusunmuyorum

Yanıtla49127
Alkurt:

Türklüğü kaldırma çabalarının gelen sesleri mi acaba, Ümit boşa kürek çekmez

00
Kerem vural :

Soruşturma başlatıldıysa demek ki doğru demiş.

Yanıtla38118
Özcan Özcan:

TEK BAŞINA KALE ÜMİT HOCAM,LİSE MEZUNU DEĞİL,HASTA DEĞİL,SARAY SOSYETESİ DEĞİL ADAM ADAM ADAM.

Yanıtla5185
Atilla Han:

Neyi yalanladilarsa gerçek çıktı.!!

Yanıtla3288
Özcan Özcan:

AHH BE ÜMİT HOCAM SEN DE SİNAN OĞLAN GİBİ HÜDAPARIN,AKAPENİN DOSTU OLABİLİRDİN MİLYON DOLARLIK EVLER ALABİLİRDİN AMA SEN MÜCADELEYİ SEÇTİN.TARİH SENİ ALTIN HARFLERLE YAZDI.TARİH SARAY ELEMANLARINI DA YAZDI AMA TOZLU RAFLARINA.

Yanıtla3865
Mr.Kurdullah:

ÜmİT'e hocam diyenleri de gördüm ya

Yanıtla4126
Özcan Özcan:

OLM ADAM GERÇEK HOCA ARAŞTIR TAMAM SİZ KİTLE OLARAK OKUMAYI SEVMEZSİNİZ AMA BU SEFERE DENE.HA SİZİN HOCA DİYE KİME DEDİKLERİNİZİ BU MİLLET İYİ BİLİYOR.RELAXXXX

1235
Turhan Alagöz:

Ümit Özdağın her iddiası yalan çıktı. Tek derdi insanları ayaklandırmak. İnsanlar da doğrusunu araştırmaya üşeniyorlar. Çamur at izi kalsın oluyor.

Yanıtla3819
sade vatandaş:

kitap yazmalarına gerek yok zaten ülkeyi mülteci deposu yapıp defterini dürdüler

Yanıtla1128
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title