Haberler

'Adalet ve Merhamet Uluslararası Kısa Film Yarışması'nın Galası yolunda olan HENY 520 film arasında ön elemeyi geçti

Güncelleme:
Abone Ol

Heny: Kanadı Kırık Kuş Merhamet İster adlı kısa film 520 film arasından ön elemeyi geçerek 'Adalet ve Merhamet Uluslararası Kısa Film Yarışması'nın galasına davet edildi.

Suriyeli sığınmacı çocukların yaşadıkları dramı sinemayla anlatmaya çalışan Heny 520 film arasından ön elemeyi geçerek 'Adalet ve Merhamet Uluslararası Kısa Film Yarışması'nın galasına davet edildi. Geçtiğimiz günlerde Urfa'da da galası yapılan film, 8 Mayıs'ta İstanbul Zorlu Performans Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın da katılacağı Gala Gecesi'nde olacak. filmle ilgili duygularını paylaşan Mehmet Nişancı, "Yaklaşık 4 aydır gece gündüz demeden derdimizi sinemaya aktarma heyecanıyla Süleyman Çoban hocam ile çalıştık. Andrei Tarkosky, Theo Angelopoulos ve Mecid Mecidi sinemalarını inceledik, izledik... Suriyeli öğrencilerin bulunduğu okula yaptığımız ziyarette o parıltılı gözlerin hüzünle yoğrulmuş bakışları Süleyman Çoban hocamı dertlendirdi ve o dert HENY nin senaryosunu ortaya çıkardı" dedi.

FİLMDE BİRÇOK KİŞİNİN EMEĞİ VAR
Filmde emeği geçenlere teşekkür eden Nişancı, "Aşkla iştiyakla mekan çalışmaları ve ardından bize çekimlerde yardımcı olan Ismail Fidanoğlu aynı zamanda oyunculuğuyla da destek oldu. Eymen Hammoud ve oğlu Cemil Hammoud, Şaner Karadağ ve Mustafa Fatih Kahvecibaşı oyunculuğuyla filme hayat verdi. Canan Erdem hocam seslendirmesiyle, Dergah Camii İmamı İbrahim Onat Kur'an Tilavetiyle, Seval Yıldırım hocam İngilizce altyazı, değerli abim Eymen Hammoud Arapça Altyazı ve Türkçe çeviri desteğiyle filmi olgunlaştırdılar. Müzikler de Meksika'dan Jorge Mendes'in izniyle tamam oldu. Kahramanmaraş'tan Ömer İzci hocam, Yunus Emre dizisinden Samet Demir dostumun danışmanlığı ve kardeşim Mehmet Sami Epbaygün'ün 1 günlüğünde İstanbul'dan gelerek görüntü yönetmenliğini üstlenmesi filmi daha da güçlendirdi. Ahmet İslamoğlu kardeşimin Arapça Kaligrafi desteği, Muhammet Ali Ağdık dostumun cast yönlendirmesiyle film ayrı bir güzelliğe kavuştu. Şanlıurfa Yüzakı Derneği ve Eyyubiye Gazi Anadolu Lisesi'nin lojistik, figüran ve mekan destekleriyle kısa film çalışmamız nihayet buldu. Ve değerli abim İbrahim Özkahyaoğlu 'nun bize destek olması bizi motive etti. Tüm ekibime fedakarlıkları ve yardımlarından ötürü müteşekkirim" ifadelerini kullandı.

GALA GECESİ
Heny, 520 film arasından ön elemeyi geçerek 'Adalet ve Merhamet Uluslararası Kısa Film Yarışması'na davet edildi. Herkesten dua isteyen Nişancı "8 Mayıs'ta İstanbul Zorlu Performans Merkezi'nde Cumhurbaşkanımızın katılacağı Gala Gecesi'nde olacağız" dedi. (GAZETE İPEKYOL)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Anne Çocuk Yerel Kültür Sanat Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title