Haberler

Adana'da Madenciler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Abone Ol

Adana'da Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Adana'da Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kemeraltı Camii'nde Cuma namazının ardından sivil toplum kuruluşuna mensup yaklaşık 100 kişi, Adana Sivil Toplum Platformu'nun çağrısıyla 5 Ocak Meydanı'nda toplandı. Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenler işçiler için Fatiha Suresi ve Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından gıyaplarında cenaze namazı kılındı. Namazda, cami cemaati ve AS Platform üyelerinin yanı sıra, Suriye, Afganistan, Nijerya, Irak ve Somali'den gelen mülteciler de saf tuttu.

Grup adına basın açıklaması yapan AS Platform Başkanı Ali Aygün, "Bugünler, Sevgili Peygamberimizin 'Müminler tek vücut gibidirler' fermanı gereğince millet olarak, ümmet olarak bütünleşmesi gereken günlerdir" dedi.

Ateşin sadece düştüğü yeri yakmakla kalmadığını belirten Aygün, "Çünkü ateş bütün memleketin bağrına düştü. Gözü yaşlı eşler ve yetim kalan çocukların feryatları hepimizi derinden üzmüş ve gönüllerimize kor düşürmüştür. Bizler her ne kadar Soma'dan uzak olsak da yüreklerimiz ve dualarımız Somalı kardeşlerimizin yanında. Vefat eden kardeşlerimizin sayısının artışı ile ilgili gelen her haber, her birisi için yüreğimizde derin acılar bıraktı" diye konuştu.

Bu acılardan ders ve ibret alınması gerektiğini söyleyen Aygün, "Bilhassa insan sağlığı ve hayatı açısından risk oluşturacak işlerde hiçbir tedbirsizlik zaafı olmamalıdır. Tedbir, her şeyin başında gelir ve gelmelidir. Sevgili Peygamberimizin de belirttiği gibi müminler, yaptıkları her türlü işi en güzel ve en sağlam şekilde yaparlar. Sonra da Allah'a tevekkül ederler. Elbette olay her yönüyle incelenmelidir. Varsa ihmalin hesabı sorulmalıdır. Sorumluluklara hak ettikleri cezalar verilmelidir. Olayla ilgili sorumluluğu bulunan tüm kurum ve kuruluşların üstüne düşeni yerine getirmelerini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Ölen işçiler için kılınan gıyabi cenaze namazının ardından yabancı mülteciler, Soma'daki facianın acısını paylaştıklarını belirterek, ölenler için Allah'tan rahmet ve ailelerine başsağlığı dileyip ayrıca dua etti. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali Aygün Kemeraltı Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title