Haberler

Adana İli Türkçe Zümresi Türkçe Öğretmenleri Arasında Heyecan Yarattı

Güncelleme:
Abone Ol

Ö.Ç. Bilfen Okulları'nda "Adana ili Türkçe Dersi Öğretmenleri" zümresi yapıldı.

Adana'da Türkçe Öğretmenleri arasında zümre toplantısı yapıldı. M.Abdürrahim Gizer Ortaokulu Türkçe öğretmeni Gurbet Duymuş'un koordinatörlüğünü yaptığı toplantı yaklaşık üç saat sürdü. Toplantı Gurbet Duymuş başkanlığında forum şeklinde gerçekleştirildi. Toplantıda Türkçe dersinin işlenişi, karşılaşılan sorunlar, Türkçe programı, kazanımlar, işlenişte karşılaşan sorunlar, kitap okuma ve "Yüz Temel Eser Listesi"yle ilgili sıkıntılar, çözüm önerileri, 5.sınıflarla ilgili sorunlar (Not alma, yazılı anlatım ve bitişik eğik yazıyla ilgili sıkıntılar), 2013 SBS sorularına yönelik görüşler, yeni sistem TEOG'da kazanımlar ve bunların öncelikli olarak kazandırılması; kazanımlara yönelik hazırlanacak sorularla ilgili öneriler, Türkçe dersinin işlenişinde kullanılacak materyaller, dersle ilgili Türkçe öğretmenlerinin hayalleri ve gerçekleştirmek istedikleri projeler ve bu projelerin uygulanmasıyla ilgili öneriler görüşüldü.

Değişik okullardan yoğun katılımın olduğu toplantıya Adana'ya ve eğitime yeni bir vizyon getiren Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet de katıldı. Şube müdürlerinin de katıldığı toplantıda Türkçe öğretmenlerini dinleyen Selamet; toplantının sonunda öğretmenlere hitap etti. Öğretmenlerin her türlü çalışmasının destekleyeceğini ve öğretmenlerin kendisine projeleriyle ulaşmalarını istediğini belirten Selamet; 'Türkçe' adına yapılmamış bir girişimin kalmaması gerektiğini söyledi. Öğretmenliğin fedakarlık isteyen bir meslek olduğunu belirten il müdürümüz; gönüllülük esasına dayalı bir toplantıya cumartesi günlerini ayırarak, gelen öğretmenlere saygı duyduğunu vurguladı.

Toplantı, Türkçe öğretmenlerinin bilgi ve hazır bulunuşluk noktasında daha ileri atılımlar yapması dileğiyle sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title