Haberler

Adana ve Balıkesir'de İsrail Bayrağı Yakıldı

Abone Ol

Adana'da, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemiye yaptığı saldırının ardından yapılan protesto gösterileri sürüyor.

Adana'da, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemiye yaptığı saldırının ardından yapılan protesto gösterileri sürüyor. Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı, Uğur Mumcu Meydanı'nda protesto mitingi

düzenledi. Kadın ve erkeklerin bir şeritle ayrıldığı alanda, mitinge yaklaşık 2 bin kişin katıldı. Mitingde, yüzü Filistin bayrağının renkleriyle boyalı çocuklar ile kadınların açtıkları pankart ve dövizler dikkat çekti. Göstericiler Türkçe, İngilizce ve Arapça yazılı 'İsrail için yaşasın cehennem', 'Müslümanlar ve Yahudiler arasında bir savaş çıkmadıkça kıyamet kopmayacak', 'Hamas'a selam, direnişe devam', 'Eli kanlı katil İsrail işbirlikçisi ABD, her Müslüman doğacak çocuğu senin Azrail'in olacak' pankartlar açtı. Duaların okunmasıyla başlayan mitingde, İsrail ve ABD lehine sloganlar atıldı. Miting sırasında, 4 gösterici, üzeri açık bir tabuta yatırılmış, yüzü kırmızıya boyalı ve Filistin bayrağı örtülü bir çocuk gezdirdi. Çeşitli grupların ilahi ve şiirler okuduğu mitingin sonunda, göstericiler dev İsrail bayrağını yaktı.

BALIKESİR

BALIKESİR'de, İsrail'e yönelik tepkiler artarak sürüyor. Memur-Sen Balıkesir İl Temsilciliği'nin ardından bugün Kamu-Sen ve Alperenler Ocağı Alihikmetpaşa Meydanı'nda, KESK'e bağlı sendikalarla Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Balıkesir Çağdaş Eğitim Vakfı (BAÇEV), Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ise eski Kurtdereli Vergi Dairesi önünde gerçekleştirdikleri eylemlerle İsrail'i protesto etti.

Alihikmetpaşa Meydanı'nda Kamu-Sen ve Alperenler Ocağı'nın saat 18.30'da gerçekleştirdiği eylemde İsrail Başbakanı Netanyahu'nun fotoğrafının yapıştırıldığı kukla ile İsrail bayrağı yakıldı. Eyleme Memur-Sen, Saadet Partisi, Anadolu Gençlik Vakfı, İnsani Yardım Vakfı destek verdi. Eyleme katılanlar tekbir getirip, 'Ordu Gazze'ye', 'Hamas'a selam, direnişe devam', 'Dişediş kana kan, intikam intikam', 'Mehmetçik Gazze'ye', 'Üzülme, gevşeme, Allah bizimle' sloganları attı. 'Türkiye saldır, ambargoyu kaldır', 'Yaşasın küresel intifada' yazılı pankart taşıdı. İsrail şirketlerinin isimlerinin yazılı olduğu listeler dağıtıldı ve bu şirketlerin ürünlerinin kullanılmaması istendi.

Alperen Ocakları Balıkesir İl Temsilcisi Süleyman Atak, PKK Saldırısı ile İsrail saldırısının aynı zaman dilimine denk gelmesinin dikkat çekici olduğunu belirtirken, "PKK saldırısının Deniz Kuvvetlerimize yönelik olması aslında bir mesajdır. Öteden beri İsrail'in PKK'yı desteklediği bilinen bir gerçektir. Eylemlerin benzer saatlerde olmasını bu sebeple önemli görüyoruz" dedi. Eylem olaysız sona erdi.

Tahsin ÜLKER- Çağlar ÖZTÜRK- Coşkun YAMAN/ ADANA, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title