Haberler

Add ve Eğitim-İş Sendikası Tarih Dersleri Taslak Programı'nı Protesto Etti

Abone Ol

denizli'de Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ile Eğitim-İş Sendikası üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitimi Kemalizm'den uzaklaştırmaya çalıştığını ileri sürerek eylem yaptı.

denizli'de Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ile Eğitim-İş Sendikası üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitimi Kemalizm'den uzaklaştırmaya çalıştığını ileri sürerek eylem yaptı.

Delikliçınar Meydanı'nda düzenlenen eyleme ADD, Eğitim-İş Sendikası üyelerinden oluşan yaklaşık 200 kişi katıldı. Eylemde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan Tarih Dersleri Taslak Programı'ndan vazgeçilmesini isteyen grup, 9-10-11-12'nci sınıflarda gelecek dönemden itibaren okutulacak tarih derslerinin içeriğinin tarafsızlıktan, bilimsellikten uzak olduğu ve iktidarın kendi siyasi çizgisine uygun olarak hazırlandığı ileri sürüldü. ADD Denizli Şube Başkanı Nihat Çetin, taslağın ayrıştırmaya yönelik bilinç oluşturacak unsurlar taşıdığını belirterek, "Taslaktan vazgeçilmelidir. Bu programın içeriği milli kavramın birleştirici yönünü zedeliyor" dedi.

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum'un, "Atatürk eğitim müfredatından çıkarılmalıdır, bizim medeniyet derdimiz var" açıklamasını da eleştiren Çetin "Görülüyor ki, bu zihniyete göre ülkede terörden, işsizlikten, komşu ülkelerle savaşın eşiğine gelişimizden daha önemli şey, Kemalizm'in tavsiyesini bir an önce tamamlamak. Eğitimi Kemalizm'den arındırmaya kimsenin gücü yetmez" dedi.

Eğitim-İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay da, diğer sendika temsilcisi ve eğitimcilere seslenerek, "Bunlara ne zaman dur diyeceksiniz. Üyesi olduğunuz sendikanın açıklamalarına daha ne kadar sessiz kalacaksınız. Eğitim-İş olarak gençlerimizi Atatürk ilkelerinin yol göstericiliğinde eğitmek milli eğitim temel kanununun gereğidir. Ülkeyi yönetenleri kanunlara uymaya ve tarihsel gerçeklere sadık kalmaya çağırıyoruz" dedi.

Eylem, Atatürk resimli tişört giyen ADD üyesi gençlerin büyük Atatürk resmi oluşturmasının ardından sona erdi.

- Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Denizli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title