Adıyaman'ın Engelli ve Sosyal Risk Haritası Çıkarılacak
Adıyaman Aile ve sosyal Politikalar Müdürü Fehmi Çelik, Adıyaman’da engelli ve sosyal risk haritasının çıkarılacağını kaydetti.
Adıyaman Aile ve sosyal Politikalar Müdürü Fehmi Çelik, Adıyaman'da engelli ve sosyal risk haritasının çıkarılacağını kaydetti.
Adıyaman Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Fehmi Çelik, Adıyaman'ın engelli profilinin çıkartılarak bilgilendirici ve yerinde hizmet anlayışını alana yansıtacakları bir proje başlatacaklarını açıkladı.
Devlet İstatistik Enstitüsü (DİE) verilerine göre, ülke nüfusunun yüzde 13'ünü bölge nüfusunun ise yüzde 10'unu engellilerin oluşturduğunu belirten İl Müdürü Fehmi Çelik "Engelli vatandaşlarımızı toplumla bütünleştirmemiz gerekmektedir. Üzülerek ifade etmem gereken bir başka husus ise engellilerimizin aileleri tarafından saklanıp, sosyal hayatın içinden yani toplumsal yaşamdan uzak tutulmaya çalışılması. Bu durumun yan etkisi ve çıktısı ise toplumda, engellilikle ilgili farkındalığın yeterli düzeye ulaşamamasıdır. Bizde Adıyaman Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak, Adıyaman Engelli Haritası Projesi ışığında, istatistiksel veri tabanımızı oluşturacağız. Proje ile birlikte Adıyaman'ın, zihinsel, fiziksel engelliler ile kronik hastalıkları bulunan dezavantajlı grupların topluma kazandırılmasını sağlayacağız.Hedefimiz, Sosyal dışlanmayı kırarak, engelli bireylerin aktif ve üretken olmasını sağlamak ve toplumun empati (duygudaşlık) yapmasını sağlayarak, engellilere karşı daha fazla hoşgörü ve saygı yaratmayı gerçekleştirmektir" dedi.
Çelik açıklamasında ayrıca, "Projenin bir diğer sacayağının ise, Adıyaman'daki engelli vatandaşlarımızın İstatistiksel veri tabanını hayata geçirerek, hizmetlerimize daha çabuk erişilebilmesi ve sorunları vatandaşlarımızın ayağına giderek çözülmesi var. Bizler vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için onların tüm sorunlarını kayıt altına alıp gerekli çalışmaları vücuda getireceğiz. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak paydaş kurum dinamiğini getirip, proje kapsamında vatandaşlarımızın diğer kurumlarla olan iş ve işlemlerinde de yönlendirici bir pozisyon alacağız, yeni dönemde hizmet verdiğimiz vatandaşlarımıza yerinde hizmet verme anlayışı ile yaklaşacağız. İhtiyaç sahibi aile ve bireylerin tespitinin yanı sıra sosyal sorunların analizine de imkan verecek alan taraması yapılacağını ve bununla birlikte veri girişleri gerçekleşecek, yerel, bölgesel ve Ülke düzeyinde oluşacak risk haritaları ile iller ve bölgeler arası farklılıklar gözlemlenebilecek, böylece duruma uygun yeni tedbirler uygulanacak, ihtiyaç doğrultusunda ulusal düzeyde yeni politikalar geliştirilebilecektir. Böylece risk gruplarında yer alan kişi ve ailelerin söz konusu risklerden uzaklaşmalarına yönelik çalışmalar yapılmış olacaktır. Önümüzdeki süreç planlamasında, Aile Sosyal Destek Projesi Uzmanları ile sahada alan taramasına çıkacağız. Uzmanlarımızla, bilgi işlem ve anlık veri girişleri yaparak, İl, bölge ve ülke düzeyinde Sosyal Risk Haritaları oluşturmuş olacağız. Psiko-Sosyal çalışmalar yapacak olan arkadaşlarımız ile saygıdeğer vatandaşlarımız, kamu hizmet erişimine daha çabuk ulaşacaktır. Kıymetli Adıyamanlı hemşerilerimden istirhamım, evlerini ziyarete gelecek olan meslek elemanlarımıza, sağlıklı ve güvenilir bilgiler vermeleridir" diye konuştu. - ADIYAMAN