Haberler

Adnan Menderes'in İdam Edilişinin 52. Yıl Dönümü

Abone Ol

Doğru Yol Partisi genel başkan yardımcıları Özel ile Abdullahoğlu'nun da aralarında yer aldığı grup, kefeni temsil eden beyaz önlük giyerek Anıt Mezar'ı ziyaret etti

Doğru Yol Partisi (DYP)  genel başkan yardımcıları Mehmet Kıvanç Özel ile Kemal Abdullahoğlu'nun da aralarında yer aldığı grup, kefeni temsil eden beyaz önlük giyerek Adnan Menderes'in Topkapı'daki Anıt Mezarı'nı ziyaret etti.

Eski başbakanlardan Adnan Menderes'in idam edilişinin 52. yıl dönümü dolayısıyla DYP genel başkan yardımcıları Mehmet Kıvanç Özel ve Kemal Abdullahoğlu ile beraberindekiler, Anıt Mezar'a çelenk koyarak, dua okudu.

Üzerinde Adnan Menderes'in fotoğrafı ile "Demokrasi şehidimiz, seni hiç unutmadık" yazısı bulunan ve kefeni temsil eden beyaz önlükler giyen grup adına açıklamayı Mehmet Kıvanç Özel yaptı.

Buraya şov yapmak amacıyla gelmediklerini belirten Özel, "Buraya Menderes'i anmaya ve ruhuna Fatiha okumaya geldik. Bu anmamızı da Menderes'in asılarak idam edildiği saatte, 13.21'de yapmayı istedik. Daha önce kefen giyen Adnan Menderes'in takipçisi olduğumuz için biz de birer kefen giydik. Biz bu kefeni giyenleri ve kefenle sokağa çıkanları da sayın Başbakanımız'a emanet ediyoruz. Demokrasi varsa bu ülkede, sayın Başbakanımız'ın kefen giyenlere de sahip çıkmasını istiyoruz"  diye konuştu.

-"Asılması beni çok üzdü, çok ağladım"

Öte yandan, Anıt Mezar, Menderes'in idam edilişinin 52. yıl dönümü dolayısıyla vatandaşlar tarafından da ziyaret ediliyor.

Anıt Mezar'a gelerek dua okuyan 80 yaşındaki Seyit Akın AA muhabirine, Menderes'in idam edilişine tanıklık ettiğini ileri sürdü.

Söz konusu dönemde İmralı Adası'nda elektrikçilik yaptığını anlatan Akın, "1959'da İmralı Adası'nda elektrikçi olarak çalışmaya başlamıştım. Adnan Menederes gözümün önünde asıldı. Ayın 17'siydi, 1'i 20 geçe öldü. 3 kişi asıldılar. Asılması beni çok üzdü, çok ağladım. Boşuna astılar onları. Bunu yapan da o zamanın basını. Bu doğru birşey değil, hakikati öğrenmeden birşey yazmamak lazım" dedi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Adnan Menderes Mehmet Kıvanç İmralı Adası Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title