Haberler

Adsız'a Kadın Eli Değdi

Abone Ol

Konya'nın Akşehir ilçesine bağlı Adsız kasabasında 2009 yerel seçimlerinde Konya'nın tek kadın belediye başkanı olarak seçilen Türkan Pınar Çiğdem, çalışmalarını sürdürüyor.

Konya'nın Akşehir ilçesine bağlı Adsız kasabasında 2009 yerel seçimlerinde Konya'nın tek kadın belediye başkanı olarak seçilen Türkan Pınar Çiğdem, çalışmalarını sürdürüyor.

Eşi ve oğlu ile birlikte kahvaltı yaptıktan sonra onları uğurlayan Adsız Belediye Başkanı Türkan Pınar Çiğdem, daha sonra kendi kullandığı makam aracıyla belediyeye geliyor. Yeri geldiğinde iş makinesi kullanıp, çizme giyip işçilere yardım eden Çiğdem, yeri gelince kadınların günlerine katılıp onların dertlerini dinliyor. Belediye başkanlığına seçilmesi sürecinde yaşadıklarını anlatan Çiğdem, 15 yıl boyunca Konya'nın Tuzlukçu Belediyesi'nde muhasebe bölümünde çalıştığını anlatarak, "Kendi kendime 5 yıl

sonra emekli olacağım, ben bugüne kadar ne yaptım diye düşünürken, 15 yıl belediyenin hamuruyla yoğrulmuşum, bu nedenle belediye başkan adayı olmam lazım dedim. Çünkü 4 tane belediye başkanı adayıyla çalıştım. Sağ olsunlar o başkanlarımdan çok şeyler öğrendim. Büyüdüğüm kasaba olan Adsız beldesinden aday olmaya karar verdim. Arkadaşlarıma bu fikrimi söylediğimde bana güldüler. 'Git, deli misin sen? Kadın halinle ne işin var' diyorlardı. Adaylığımızı açıkladık ve seçim çalışmalarına başladık. Kahvelere falan

girdiğimde hiç çekinmedim. Sağolsun eşim çok destekledi beni. Benim karşımda 5 erkek aday vardı. Gece saat 1'de, 2'de çat kapı evlerin kapısını çalıyordum. Kapısını çaldığım evde başkan adayı olduğumu, bir su içmek istediğimi ya da karnımın acıktığını söylediğimde o evdeki kadın rahatlıkla bana istediğimi verip, beni dinliyordu. Seçime girdik ve Allah'a şükürler olsun seçimi kazanıp belediye başkanı oldum" dedi.

"KAPIMIZ HERKESE AÇIK"

Seçildiği zaman ilk icraatının başkanlık makam odasının kapısını kaldırmak isteği olduğunu anlatan AK Partili Belediye Başkanı Çiğdem, "Bazı belediyelerde, çalıştığım yerler de dahil olmak üzere belediye başkanlarına ulaşmak çok zor oluyordu. Ben belediyenin kapısından nasıl giriyorsam, vatandaşın da aynı şekilde girmesi gerekiyordu. Geldim, koltuğa oturdum, arkadaşlara ben burada kapı istemiyorum dedim. Ben nasıl giriyorsam vatandaş da o rahatlıkla gelsin dedim. O gün bu gündür kapımı devamlı açık

tutuyorum" şeklinde konuştu.

Hem annelik hem de belediye başkanlığını yürütmenin zor ama bir o kadar da zevkli olduğunu belirten Çiğdem, "Çalıştığın zaman her şeyi başarıyorsun. Burada ayrım yapmaya ya da işte kadın daha başarılı erkek daha başarılı sözlerine katılmıyorum. Azim her şeyi çözüyor. Ben sabah eşimin ve çocuğumun kahvaltısını hazırlıyor, onları uğurlayıp belediyeye geliyorum. Hem anneliği, hem de işimi başarılı bir şekilde götürmeye çalışıyorum. Ne ailemi ne de halkımı üzmeden çalışıyorum" dedi.

Dokuz kardeş olduklarını ve annesinin özellikle erkek çocuklara daha değer verdiğini anlatan Başkan Çiğdem, "Onlara inat bir gün mutlaka bir yerlere geleceğim diyordum. Allah'a şükür istediğimi başardım" dedi.

Zaman zaman beldedeki kadınların günlerine de konuk olan Başkan Çiğdem, bu günlerde kadınlarla sohbet edip, onların yaptığı elişlerini inceliyor, sorunlarını not alarak hemen uygulamaya geçiyor. Ayrıca köy kahvesine de giden Başkan Çiğdem, kahvede okey oynayan, kağıt oynayan ya da sohbet eden hemşehrileri ile bir araya gelerek onların dertlerini ve isteklerini dinliyor.

Kasaba halkı ise başkanlarından memnuniyetlerini dile getiriyor. Adsız kasabasında ev hanımı olan Fadime Akburak (41), Belediye Başkanı Çiğdem ile gurur duyduğunu belirterek, "Her zaman yanındayım. O hem bir belediye başkanı, hem bir anne, hem de iyi bir eş. O her şeye yakışıyor, her şey bir arada götürebilen bir kişi" dedi.

Kasaba sakinlerinden 68 yaşındaki İbrahim Karaboğa da, seçim döneminde kendi kardeşinin de belediye başkanlığı için aday olduğunu, ancak Türkan Pınar Çiğdem'in seçilmesine sevindiğini ifade etti.

"AİLELERİNİZE ZAMAN AYIRIN"

Adsız Belediye Başkanı Türkan Pınar Çiğdem, son dönemlerde aile içi iletişimsizlik nedeniyle ailelerin şiddetli geçimsizlik yaşadığını, kavgalar meydana geldiğini, aile içinde kadına şiddet olduğunu vurgulayarak, "Ben annelere ve babalara sesleniyorum; hangimiz 5 dakika ya da 10 dakika evimizde bir araya gelip bugün ne yaptın diye soruyoruz. Oğlunuzla, kızınızla bugün neler yaşadınız diye konuşuyor musunuz? Eskisi gibi ebelerimiz, dedelerimiz olsaydı evlerimizde kesinlikle daha faydalı olurdu bizlere.

Evlerimizde baba bir tarafta eline kumandayı almış televizyona dalıyor, anne mutfağında işini yapıyor, oğlan ya da kız internetin başından kalkmıyor. Aslında ailelerimiz bir araya gelip her gün akşam bir yarım veya bir saat ayırsalar, birbirleriyle güzel bir iletişim kursalar bu şekilde geçimsizlikler yaşanmaz. Kadınlarımız başaramaz diye bir şey yok. Kadınlarımız en güzelini başarır, önemli olan azimdir. Ayrıca televizyonlarda o kadar çok aile düzenini bozan dizi var ki, bunlara lütfen fazla önem vermeyin.

Bunlara bakacaklarına, sokak köşelerinde dedikodu edeceklerine ellerine bir iş alsınlar, bütçesine katkı sağlayacak bir iş yapsınlar" dedi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Sait Sadrettin Türkan Politika Akşehir Güncel Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title