Haberler

AFAD'ın En Büyük Çadır Kenti Şanlıurfa'da Yapılıyor

Güncelleme:
Abone Ol

TOKİ aracılığıyla Şanlıurfa'da yapımına başlanan AFAD Suruç Konaklama Çadır Kenti'ne 32 bin 500 sığınmacının alınması bekleniyor.

Vali İzzettin Küçük, AFAD başkanlığınca TOKİ aracılığı ile yapımına başlanan AFAD Suruç Konaklama Çadır kentinde incelemelerde bulundu. 14 mahalleden oluşan çadır kentin tamamlanmasının ardından alanda 32 bin 500 sığınmacının alınması bekleniyor.

Suruç ilçe merkezi girişinde bulunan SUBOR Boru fabrikasının arka kısmında yapımı süren çadır kentteki incelemelerinde Vali Küçük'e Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz, Afet ve Acil Durum Müdürü Mahmut Sönmez ve yetkililer eşlik etti. Yaklaşık bin dönümlük arazi üzerine inşa edilen AFAD'ın en büyük çadır kenti olma niteliğini taşıyan tesisle ilgili Vali İzzettin Küçük yetkililerden bilgi aldı.

Yapımına 31 Ekim 2014 tarihinde başlanan 32 bin 500 kişi kapasiteli konaklama tesisininiki etaptan oluştuğu belirtildi. Birinci etap çalışmaları devam eden konaklama merkezinde alt yapı ve üst yapı çalışmaları tamamlandı. Yaklaşık 300 kişinin çift vardiya halinde çalıştığı konaklama tesisi; 6 bin 500 adet aile çadırından oluşuyor. 5 kişi kapasiteli 16 m2'lik çadırlardan oluşan birinci etapta 3 bin 518 çadır kurulurken, ikinci etapta 2 bin 988 çadır kurulacak. İlk etap çalışmaları tamamlandığında 17 bin 590 Suriyeli sığınmacı misafir edilecek, ikinci etapta ise 14 bin 910 Suriyeli sığınmacı alınacak.

14 MAHALLEDEN OLUŞUYOR

14 mahalleden oluşacak olan çadır kentte her mahalle ortasında 8 adet Sosyal çadırlar kurulacak. 112 m2'lik her bir çadırda Kadın Tv İzleme, Erkek TV izleme, Çocuk Tv izleme, kadın ve erkek mescit çadırları ve Suriyelilerin kendi aralarından seçtiği muhtarlar için çadırlar bulunacak.

İdari alan ve mahallelerin dışında yetişkinler için Psiko-Sosyal alanlar, okul, çocuk oyun alanları, spor alanları, mesire alanlarının dışında bekar olan erkekler için de ayrı pansiyonlar oluşturulacak. Sığınmacıların tüm ihtiyaçlarının karşılanması için ayrıca; marketler oluşturularak, sığınmacıların her ay kartlarına yüklenen 85 TL ile alışveriş yapmaları sağlanacak.

Tesiste ayrıca su arıtma sistemi kuruldu. Bu sistemle, arıtmadan geçirilecek su ile sığınmacıların su ihtiyacı karşılanırken ayrıca atık su ise tekrar arıtmadan geçirilerek doğaya bırakılacak.32 bin 500 kişi kapasiteli konaklama tesisinde bir hastane, olası yangınlar için itfaiye birimi, Otopark ve tampon alanlar yer alacak.

HER TÜRLÜ AYRINTI DÜŞÜNÜLDÜ

Sığınmacıların çamaşır yıkama ihtiyacı içinse her birinin içerisinde 20 Adet çamaşır makinesi bulunan 74 adet konteynır kurulacak. Sığınmacılar için ayrıca 218 adet 6 gözlü WC, bunun yanı sıra 201 adet 6 gözlü duş konteyneri ve 20 evyeli 94 bulaşıkhane konteynırı yer alacak.

7 mahalleden oluşan ilk etap çalışması Ocak ayı içerisinde tamamlanarak sığınmacılar alınmaya başlanacak. İkinci etap çalışmalarının ise MART ayı içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Vali İzzettin Küçük yeni konaklama tesisindeki incelemelerinin ardından Suruç Yatılı Bölge İlkokuluna geçerek, buradaki Suriyelilerle bir araya geldi. Vali Küçük, daha sonra barınma merkezinde eğitim gören çocukları da dersleri sırasında ziyaret etti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title