Haberler

Afgan Dağcı, Uludağ'dan Düştü

Güncelleme:
Abone Ol

Bursa'da 34 kişilik grup ile birlikte Uludağ'ın zirvesine tırmanmaya çalışan Afgan genç, dengesini kaybederek yaralandı.

Bursa'da 34 kişilik grup ile birlikte Uludağ'ın zirvesine tırmanmaya çalışan Afgan genç, dengesini kaybederek yaralandı. Jandarma ekipleri, 2 saat yürüdükten sonra gruba ulaşıp, yaralı genci hastaneye kaldırdı.

Bursa'da sabahın erken saatlerinde Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretmen ve öğrencilerinden oluşan 34 kişilik grup, Türkiye'nin önemli kış turizm merkezinden olan Uludağ'a tırmanmaya başladı. Zirve macerası sırasında karın üzerinde dengesini kaybeden Afgan asıllı Ekber Şah (27) isimli genç, düşerek sol kolunu kırdı. Kilimligöl mevkiine inen öğrenci ve öğretmenleri, burada jandarma ekiplerinin kendilerini kurtarmasını bekledi. Cep telefonunun sık sık kesildiği bölgede jandarma, sivil savunma ve 112 Acil servis ekipleri gruba ulaşmak için saatlerce uğraştı. Oteller bölgesinden çıkan jandarma ekipleri, Kilimligöl'e gidebilmek için 2 saat yürüdü. Belli bir yere kadar araçların gidebildiği bölgede jandarma ekipleri, gruba zorlu geçen kurtarma operasyonuyla ulaştı. Grup içinde bulunan Abdullah Oras (25) isimli bir üniversite öğrencisi ise solunum sıkıntısı çekmesi sebebiyle arkadaşıyla birlikte sedyeye konuldu. Jandarma ekipleri, gençleri sedyeye alıp ormanlık arazi üzerinden Alaçam köyüne olan 2 kilometrelik yolu yürüyerek kat etti. 112 Acil Servis'e ait ambulanslara taşınan 2 genç Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Yapılan tetkikler sonucunda Afgan gencin sol kolunda kırıkların meydana geldiği, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Uludağ Üniversitesi Ekber Şah Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title