Haberler

Afganistan ve Pakistan sınırında çatışma çıktı! Ağır silahları devreye aldılar

Güncelleme:
Abone Ol

Orta Doğu'da yaşanan çatışmalar 3. Dünya Savaşı söylemlerine neden olurken bir diğer kriz de Afganistan ve Pakistan sınırında patlak verdi. 2 ülke sınırında saat 19.00 sularında çatışma çıktığı ve çatışmalar sırasında ağır silahlar kullanıldığı ifade edildi.

Afganistan ve Pakistan sınırında, güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Afgan basınında, Host vilayetinin Mandozai ilçesinde, iki ülke sınırında saat 19.00 sularında çatışma çıktığı belirtildi.

AĞIR SİLAHLAR KULLANILDI

Çatışmanın, Afganistan güvenlik güçlerinin sınırda kontrol noktası inşa etmesi sebebiyle yaşandığı ileri sürüldü. Devam ettiği aktarılan çatışmada, ağır silahların da kullanıldığı ifade edildi. Afganistan yönetiminden konuya ilişkin henüz açıklama yapılmazken, sosyal medyadaki paylaşımlarda taraflar arasında yoğun çatışma yaşandığı görüldü.

Afganistan ve Pakistan sınırında çatışma çıktı! Ağır silahları devreye aldılar

2 ÜLKE ARASINDAKİ SINIR SORUNLARI

Afganistan'da şu anki yönetim de dahil hükümetler, iki ülke sınırındaki Durand Hattı'nı resmi sınır olarak kabul etmedi. Öte yandan Pakistan, kendi topraklarında yaşanan terör saldırılarında Afganistan'ın da önemli rolü bulunduğunu ileri sürüyor.

Afganistan ve Pakistan sınırında çatışma çıktı! Ağır silahları devreye aldılar

İslamabad yönetimi, kendisine karşı savaşan Pakistan Talibanı'nın (TTP) Afganistan'da mevzilendiğini ve Afgan yönetiminin bu örgüte karşı tedbir almadığını öne sürüyor. Afgan yönetimi ise Pakistan'ın iddialarını reddediyor ve ülkedeki güvenlik problemleriyle ilgilerinin olmadığını savunuyor. Afganistan ve Pakistan arasında sınır sorunları devam ederken, iki ülke güvenlik güçleri arasında zaman zaman sınırda anlaşmazlıklardan kaynaklı ölümlere varan silahlı çatışmalar yaşanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Uluslararası İlişkiler Afganistan Orta Doğu Güvenlik Pakistan Dünya Güvenlik Uluslararası İlişkiler Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (32)

Murat Kara:

inşallah birbirlerini yerler bana ne bizi ne ilgilendirir

Yanıtla31286
Martin Sikertel:

Diğer ülkeler için dahi olsa bunu diyemem; bir tane masum çocuk ölse üzülürüm. Ama Azerbaycan ve Pakistan bizim daim dostlarımızdır, tarihimize, Kurtuluş Savaşımıza bak... Ayrıdır bu iki ülke.

31186
Kazim Ozyuva:

Pakistan'ın kuruluşu 1947 Kurtuluş savaşı 1919-1922 Martin bey

7939
Onuncu Köy:

O zamanlar İngiltere sömürgesi olan büyük Hindistan’ın bir parçası idi bugünkü Pakistan . Ve kurtuluş savaşında bize para yardımı yapmış olan Hint müslümanları işte bu Pakistanlılardı Kazim bey

536
Mehmet Aksoy:

sen müslüman değilsin

00
Doğrucu:

Dunya pisliklerden temizleniyor :)

Yanıtla11966
Özgür Sevindik:

Kesge senden başlasaydi

00
Adam Bey:

PKK ve Polizario gibi Taliban var Pakistanda Afgan Talibanı da elbette düşman olur. Pakistan Afganistandaki Taliban’ıntümüyle temizlese Allah büyük inşallah olur.

Yanıtla31102
Rahim:

muslumanlarin baska dusmana ihtiyaci yok Biz birbirimize yetiyoruz

Yanıtla5106
dikduran adam:

taliban müslümanmı

00
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title