Haberler

Afyon - Bakan Demir Afyonkarahisar´Da

Abone Ol

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Afyonkarahisar'da, Kadastro Çalışmalarının Dijital Ortama Alınması ile İlgili Olarak Çalışmaların Sürdüğünü Belirterek, "yenileme Çalışmalarını 2013 Yılında Bitirirsek Bu Bir Nevi Destan Gibi Bir Şey Olacak. Tapu Sicil Müdürlükleri'nde Verilen Hizmetler Birinci Sınıf Hizmetler Olacak" Dedi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Afyonkarahisar'da, kadastro çalışmalarının dijital ortama alınması ile ilgili olarak çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Yenileme çalışmalarını 2013 yılında bitirirsek bu bir nevi destan gibi bir şey olacak. Tapu Sicil Müdürlükleri'nde verilen hizmetler birinci sınıf hizmetler olacak" dedi.

Çeşitli incelemelerde bulunmak için Afyonkarahisar'a gelen Bakan Demir, ilk olarak Vali Haluk İmga'yı makamında ziyaret etti. Konuşmasında yapı denetimi tüm Türkiye'ye yaygınlaştırmaya çalıştıklarını belirten Bakan Demir, şunları söyledi:

"Şu anda enerji verimliliği noktasında ciddi bir yeni çalışma dönemi başlıyor. Yılbaşından itibaren formül sistemimiz var. Bu yazılımı devreye koyuyoruz. Onlarla ilgili tüm Anadolu'da inşaatlar aldık. Bunlar yapılırken o formülasyona göre inşaatlar dizayn edilecek ve projelenip yapımına geçilecek. Afyonkarahisar'da da kadastro çalışmalarımızı tamamladık, yenileme çalışmalarımız devam ediyor."

Daha sonra Valilik içerisinde bulunan Kadastro Müdürlüğü'ne geçerek çalışmalar hakkında bilgiler alan Bakan Demir, kadastro çalışmalarının dijital ortama da aktarılma çalışmalarının devam ettiğini belirterek şöyle konuştu:

"Bu çalışmayı tüm Türkiye'de 2013 yılı içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. İl Özel İdareleri başta olmak üzere tüm ilgili kurumu ve kuruluşlar da oradan elektronik ortamda o bilgilere ulaşabilecekler. Bunun üzerine de biz coğrafi bilgi sistemlerini inşa ediyoruz. Kadastro çalışmaları noktasında büyük bir başarı gösteriyoruz. Yenileme çalışmalarını 2013 yılında bitirirsek bu bir nevi destan gibi bir şey olacak. Tapu Sicil Müdürlükleri'nde verilen hizmetler birinci sınıf hizmetler olacak. Çok şeffaf olacak."

Bakan Demir daha sonra sırasıyla Afyonkarahisar Belediye Başkanı AKP'li Burhanettin Çoban, Tapu İl Müdürlüğü ve AKP İl Teşkilatı'nı da ziyaret etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title