Haberler

Ağaç Köklerinden Sanat

Abone Ol

Çanakkale'nin Lapseki İlçesinde yaşayan 35 yaşındaki Salih Demirci, doğadan ağaç köklerini toplayıp el işçiliğiyle her birine bir şekil ve anlam katıyor.

Çanakkale'nin Lapseki İlçesinde yaşayan 35 yaşındaki Salih Demirci, doğadan ağaç köklerini toplayıp el işçiliğiyle her birine bir şekil ve anlam katıyor.

İstanbul'dan 5 yıl önce Çanakkale'nin Lapseki İlçesine gelerek yerleşen Salih Demirci, hayatında bir çiçek dahi dikmemişken evinin bahçesinde dolaştığı sırada dikkatini bir ağaç kökü çekti. Bu ağaç kökünün sırrını çözerek, hobi şeklinde başlayan bu merak kısa sürede sanata dönüştü. Evinin ikinci katını küçük bir atölyeye çeviren Demirci, doğadan topladığı ağaç köklerini işlemeye başladı. Tamamen elle yontarak köklerin bir birinden ilginç figürlerini ortaya çıkardı.

Kök sanatçısı Salih Demirci, başlarda bir hobi olarak başlayan uğraşın zaman içerisinde kendisini keşfetmesini sağladığını ve sanata dönüştüğünü söyledi. Doğada yürüyüşler yaparak kökleri temin ettiğini belirten Demirci, "Zaman zaman dağda bayırda, zaman zaman da deniz kenarında dolaşarak ağaç köklerini topluyorum. Bunları atölyeye getirerek işlemeye başlıyorum. Ama burada önemli olan onun kendi formu. Asıl büyük sanatçı doğa. Bu bilinçle hareket ediyorum. Yontma işini el aletleri ile yapıyorum. Köklerden aklınıza gelebilecek her türlü obje çıkabiliyor. Çünkü ağaçlar aynı zamanda bir kayıt makinesi. Doğada ne oluyorsa aynı şekilde kaydediyorlar. Bunları zaman içerisinde bir sır makinesi gibi depoluyorlar. Bu sırları ortaya çıkarmak da bana düşüyor" dedi.

Kök sanatçısı Salih Demirci'nin sırrını ortaya çıkardığı ağaç kökleri arasında birbirinden ilginç, değişik şekillerde yorumlanabilecek çok sayıda insan ve hayvan figürü bulunuyor. Demirci, hayat verdiği ağaç köklerinden oluşan figürlerle sergiler açtığını ve eserlerin satışı için olanaklar yaratmaya çalıştığını belirtti. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Salih Demirci Çanakkale İstanbul Politika Lapseki Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title