Haberler

Ağrı'da Kırsal Kalkınma Başlıyor

Güncelleme:
Abone Ol

TKDK Ağrı İl Koordinatörlüğü tarafından Ağrı Valiliği brifing salonunda tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kısa adı TKDK olan Tarım veKırsal Kalkınmayı Destekleme kurumu Ağrı İl Koordinatörlüğü tarafından Ağrı Valiliği brifing salonunda tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Ağrı Vali Vekili Mahmuthan Arslan, ilçe belediye başkanları, ilçe kaymakamları, kurum amirleri sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Toplantıda ilk konuşmayı yapan TKDK Ağrı İl Koordinatörü Alihaydar Yiğit; katılımcılara Kırsal Kalkınma (IPARD) ve hibe programları hakkında bilgi verdi. Yiğit konuşmasında TKDK'nın Ağrı tarımının gelişmesinde, yeni ve Avrupa Birliği standartlarında yatırımların yapılmasında, sosyo ekonomik yapını güçlenerek iş olanaklarının çoğalmasında büyük katkı sağlayacağını belirterek projeler çerçevesinde uygun harcamaların %50'ye, bazı kriterlerin yerine getirilmesiyle beraber %65'e kadar varan hibe desteği verileceğini belirtti.

Yiğit konuşmasına şöyle devam etti;

"Avrupa Birliği ve kurumumuz arasında yapılan görüşmeler neticesinde Ağrı İli için hibe desteği sağlanacak programlar

Et ve süt üreten işletmeler

Et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması

Süt ve süt ürünlerini işlenmesi ve pazarlanması

Yerel ve mikro işletmelerin geliştirilmesi

Kırsal turizmin geliştirilmesi olarak belirlenmiştir.

Umarım bu alanlarda bolca proje alır, Ağrı tarım ve ekonomisinin gelişimine katkı sağlarız. Yiğit'in konuşmasının ardından söz alan Ağrı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürü sayın Murat Demirkıran Avrupa Birliği desteklerinin Ağrı ilindeki tesislerin artmasına modern bir yapıya kavuşmasına büyük katkı sağlayacağına yürekten inandığını söyleyerek TKDK Ağrı İl Koordinatörlüğüne başarılar diledi.

Toplantı TKDK Ağrı İl koordinatörlüğü uzmanlarının yaptığı sunumlar ve katılımcı sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Avrupa Birliği Ağrı Valiliği Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title