Haberler

Ağrı Dağı'nda Büyük Operasyon!

Güncelleme:
Abone Ol

Ağrı Dağı'nda düzenlenen operasyonda 3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirilirken, çok sayıda patlayıcı ve mühimmat ele geçirildi.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde askeri yasak bölge ilan edilen Ağrı Dağı'nda düzenlenen operasyonda 3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirilirken, çok sayıda patlayıcı ve mühimmat ele geçirildi.

OPERASYON ŞEHİDİN ADINA İTHAF EDİLDİ

Ağrı Valiliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Jandarma Komando-Özel Harekat ve Özel Kuvvetler (Bordo Bereli) birlikleri tarafından BTÖ mensuplarını etkisiz hale getirmek maksadıyla Güngören ve Eliköy mahalleleri bölgesinde 10-13 Eylül 2015 tarihleri arasında 3 gün süre ile icra edilen Şehit Jandarma Er Mansur Cengiz Operasyonu'nda; (2 Ağustos 2015 tarihinde Karabulak Jandarma Karakoluna yapılan intihar saldırısında şehit olan 1995 Siirt-Şirvan doğumlu Şehit Jandarma Er Mansur Cengiz adına ithaf edilmiştir) Ağrı Dağı Güngören Mahallesi istikametine giden yolda güvenlik güçleri geçişi sırasında patlatılmak üzere hazırlanmış yol üzerine döşenmiş vaziyette 400 metre kabloya bağlı ve büyük bir tüp ile tuzaklanmış el yapımı patlayıcı düzeneği, patlayıcı madde imha timi tarafından imha edilmiştir.

MEZARLIKLARA DOKUNULMADI

Hava Kuvvetleri ve taarruz helikopterleri tarafından Ağrı Dağı bölgesindeki bölücü terör örgütüne ait sığınaklar, silah mevzileri ve sözde şehitlik olarak isimlendirilen mezarlık bölgesinde terör örgütünü sembolize eden yapılar (Mezarlıklara dokunulmamıştır) ateş altına alınarak imha edilmiştir.

3 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Jandarma Komando-Özel Harekat ve Özel Kuvvetler (Bordo Bereli) birlikleri tarafından örgütün Ağrı Dağı Eliköy Mahallesi bölgesindeki ana karargahına girilerek bölücü terör örgütü mensupları ile girilen çatışmada ana karargahı dağıtılarak 3 BTÖ mensubu etkisiz hale getirilmiş ve örgüt mensuplarına ait 1 adet Bixi makineli tüfek, 2 adet kaleşnikof AK-47, 5 adet el bombası, 6 adet RPG-7 anti tank mühimmatı, 6 adet RPG-7 sevk fişeği, 5 adet tüple oluşturulmuş EYP düzeneği, 10 adet kaleşnikof AK-47 şarjörü, 478 adet kaleşnikof AK-47 mühimmatı, 54 adet 7,62 mm fişek, 300 kilogram amonyum nitrat, 10 adet makara kablo EYP için, 3 adet el dürbünü, 1 adet Newcon optik gece görüş gözlüğü, 1 adet kaleşnikof AK-47 holografik nişangah, 2 adet gece görüş dürbünü, 3 adet Yaesu (Sözde Serhat Eyaleti ana telsizi), 2 adet Yaesu el telsizi, 1 adet Sony video kamera, 2 adet ses kayıt cihazı, 1 adet Sony databank, 2000 adet havai fişek (El Yapımı Patlayıcı yapımında kullanılmaktadır), 4 adet dağcı çantası, 11 adet 12 volt akü (mini tip), 1 adet masonet kelepçe, 70 adet 1,5 volt pil, 20 adet mutfak tüpü, 3 adet sanayi tipi tüp, 250 litre motorin, 170 litre benzin ve muhtelif örgütsel dokümanlar ile bol miktarda muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

BELEDİYE BAŞKANI DAHİL 25 KİŞİ GÖZALTINDA

Daha önce geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edilmiş olmasına rağmen operasyon esnasında faaliyeti engellemek için bölgede bulunan 25 şahıs (Doğubayazıt Belediye Başkanı, belediye meclis üyesi iki şahsın da aralarında bulunduğu) cumhuriyet savcısının talimatı ile gözaltına alınmış, operasyon bölgesinde bulunduğu tespit edilen HDP Ağrı Milletvekili Mehmet Emin İlhan, kimlik tespitine müteakip operasyon bölgesinden uzaklaştırılmıştır" denildi.




Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ağrı Valiliği Doğubeyazıt Ağrı Dağı Güngören Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (74)

YelkanMobil-IOS:

Ellerine sağlık yapanların

Yanıtla1363
islam:

işid mantığı ölüye saygısı olamayan sözde islam savuncuları

Yanıtla4625
feda:

Biz anadoluyu vatanımız yapmak için hiç bir milletin ödemeye cesaret edemeyeceği bedeller ödedik. Bir asırdır savaş yapmayan bu milletin sabrını deniyorlar . Bence millet olarak (türk milleti) kalkışma zamanı gelmiştir. Burası hiç bir zaman bir suriye bir ırak bir iran bir lübnan bir mısır ve bir ısrail olmayacak. Eğer birinin kanı akması gerekirse o kendini bize düşman gören iki yüzlü ermeni dostlarının olacaktır. Bu milleti sahipsiz sananlar bu kadar gençler keyfi askerlik yapmıyor , bu analar da bilirdi mehmedini öpüp koklamayı . Velhasıl Allah var keder yok.

Yanıtla1348
KARA ALI:

burada o bedelleri ödediginiz insanlarinda senden kat kat daha cok bedel ödediklerini ve halende ödediklerini unutma ve onlar orada halen varlar ve senin sonunu bir gün o topraklarda getireceklerdir. Hic bir zaman rahat bir uykunuz olmiyacak ve nefeslerini hep ensenizde his edeceksiniz. Haram yiyen kul haki yiyen kurdugunuz her sey kan üzerine kurulmus tabiki korkacaksiniz ve korku icinde kimseye güvenemeden ayni bir birlerinizi yiyerek kendi kendinizi bitireceksiniz.

284
Kürt:

Kara ali sözun bittiği yersin..

15
kara ali:

@KÜRT nik olarak sen kendine ''YALANCI'' kürt filan degilim koyacaktin. Artik türkiyede resmen bir insan avi var! avlananda kendisine kürdüm diyen her insan, irkciliklarinizla bakin iste insanlari ne güzel bir birine düsman ettiniz. KÜRT kelimesi cikar her haberde türklerin ? irkcilik kokan nefrettini bu insanlara kusuyor. Bu ayirimciligi kürtler yapmiyor tek suclusu türkler (irkcilardan bahs ediyorum) ve hükümet.

00
WELAT LİCÊ:

MEZARLIKLARI TAHRİP ETMEYE KALKAN HİÇ BİR ZAMAN NE ŞEREFLİ OLUR NE ŞEHİT OLUR. BUNU YAPAN BUNUN EMRİNİ VEREN VE BUNLARI KABUL EDEN HERKES ÇARPILIR. NE MÜSLÜMANI SİZ DAHA İNSANLIĞI ÖĞRENMEMİŞSİNİZ.

Yanıtla4416
Kurt:

Lan adam gibi oku mezarliklara dokunulmadi diyo pkk sembolize eden semboller yıkılmış mal

229
haci:

Insanliktan bahseden terorist arkadaslar toplanin izleyelim :D

06
Rza:

Türkün gücü buymuş, ölülere karşı savaşıldını da ilk defa görüyom, bide bu ayıp la övünen kuşlar var, Allah size akıl versin ne diyim, diyecek lafta bulamıyom size...

Yanıtla4514
Tüm 74 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title