Haberler

Ağrı'lı Dağcılar Fırtınada Can Pazarıyla Zirve Yaptılar

Güncelleme:
Abone Ol

Ağrı Belediyesi Dağcılık Topluluğu bu yıl ilk defa yaptığı faaliyetler ile Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük dağı olan Ağrı Dağının zirvesine fırtınalı bir havada can pazarıyla ulaştılar.

Ağrı Belediyesi Dağcıları en büyüyün zirvesinde Türk bayrağı açıp dua ettiler

Ağrı Belediyesi Dağcılık Topluluğu bu yıl ilk defa yaptığı faaliyetler ile Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük dağı olan Ağrı Dağının zirvesine fırtınalı bir havada can pazarıyla ulaştılar.

Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan'ın ulaşım desteği ile Ağrı dağı'na Çevirme köyünden çıkış yapan 7 dağcı, ilk gün saat 10 başlayan tırmanışı 5 saat süren tırmanış ile 3 bin 300 kampına, 2 gün saat 10 da başlayan tırmanışı 4.5 saat sonunda 4 bin 200 kampına, ulaşarak geceyi burada geçirip aynı gece, 3 günde gece saat 02 de başlayan zirve tırmanışında saat 07 00 da zirveye ulaşıldı, aynı gün saat 19 30 tekrar 4 bin 200 ve 3 bin 300 kampından Çevirme köyüne inilerek zirve tırmanışı sora erdi.Zirveye giden 6 Ağrı'lı 1 de İstanbul'dan ekibe katılan 1 kişi ile beraber 7 dağcı zirve tırmanışı yaptı.

Zirve tırmanışına Ağrı Belediyesinden Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü, Dağcı Servet Arslan, Ağrı Dağcılık Arama Kurtarma Derneği Başkanı E Kaya Taner, İl Müftü Yardımcısı Şevket Dilmaç, Ağrı 1 ci Noteri Ali Çakır, Öğretmen Kürşat Ayhan, Merkez Camii Müezzini Yasin Çınar ve İstanbul'dan Pazarlama mümessili Kubilay Gümüş eşlik etti.

Ağrı Dağı tırmanışını 7 defa zirve yapan Dağcı Servet Arslan yapılan her tırmanışın ayrı bir zevkinin olduğunu bu tırmanışta özellikle şapka buzulda şiddetli fırtına gördüklerini, buna karşı dua ile tırmanışın gerçekleştiğini söyledi, Arslan zirveye 30 metre kala fırtınanın şiddetinden zor ayakta durduklarını, son 30 metreyi dua ile çıktıklarını, Zirvede 5 dakika bile kalma imkanını bulduklarını, burada zor şartlar altında zirve Bayrağı açıp,zirvede bir kaç kare fotoğraf çektirdikten sonra, Dünyada barışın sağlanması için İl Müftüsü Şevket Dilmaç tarafında okunan bir duanın ardından inişe geçtik.Zirveden aynı gün önce 4 bi 200 sonra 3 bin 300 daha sonrada saat 19 30 da 2 bin 200 rakımlı Çevirme köyüne inerek buradan Ağrı'ya sağ salim döndük dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hasan Arslan Ağrı Dağı Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title