Haberler

Agü'nün Akademik Yıl Açılış Töreni - 11. Cumhurbaşkanı Gül

Güncelleme:
Abone Ol

11. Cumhurbaşkanı Gül: "Geçen 12 yıl içinde dünyadaki krizlere rağmen ortalama yüzde 5,5 büyüyebilen bir ülkeyiz.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Geçen 12 yıl içinde dünyadaki krizlere rağmen ortalama yüzde 5.5 büyüyebilen bir ülkeyiz. Şimdi önümüzdeki yüzde 3-4 seviyelerindeki bir büyümeyle Türkiye'nin hedeflerini yakalaması çok zor olacaktır. Onun için hepimizin çok daha dikkatli olması gerekmektedir" dedi. Gül, Abdullah Gül Üniversitesinin (AGÜ) Sümer Yerleşkesi'ndeki 2014-2015 Akademik Yıl açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en büyük meselesinin eğitim olduğunu belirtti. Görev süresi boyunca en çok konuştuğu, en çok ilgilendiği alanlardan birinin eğitim olduğunu vurgulayan Gül, "Bu noktada üniversitelerimizi yakından takip ettim. Neredeyse bütün üniversitelerimizi ziyaret ettim. Çünkü, önümüze koyduğumuz hedefler, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıl dönümünde Türkiye'nin görmek istediğimiz noktaya gelebilmesinin en büyük motivasyonu, ona en büyük katkı verecek şey, eğitimden geçmektedir. Her seviyede eğitimden geçmektedir ama üniversitelerin buradaki yeri ayrıdır" diye konuştu. Gül, Türkiye'nin, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yıl dönümündeki hedeflerine ulaşması için ekonomik büyümeye devam etmesi gerektiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti: "Geçen 12 yıl içinde dünyadaki krizlere rağmen ortalama yüzde 5,5 büyüyebilen bir ülkeyiz. Şimdi önümüzdeki yüzde 3-4 seviyelerindeki bir büyümeyle Türkiye'nin hedeflerini yakalaması çok zor olacaktır. Onun için hepimizin çok daha dikkatli olması gerekmektedir. Önümüzde, Türkiye'nin elinde olmayan sebeplerden dolayı birçok problemler ve riskler vardır. Kuzeyde Rusya ve Ukrayna meselesi çok ciddi bir sorundur. Dünya neredeyse yeni bir soğuk savaş dönemine girmiştir ve bunun yansımaları sadece güvenlik açısından değil, ekonomik olarak da ortaya çıkmaya başlamıştır. Güneyimizde ise çok daha büyük başka problemlerle karşı karşıyayız. Elimizde olmayan sebeplerden dolayı Irak ve Suriye meseleleri tabi ki bizi yakından etkilemektedir. Geçmişte Afganistan'daki gelişmelerin, istikrarsızlığın Pakistan'ı ne kadar etkilediğini düşünürsek, kaçınılmaz olarak bizim de çok dikkatli olmamız gerekmektedir."

"MİLLİ MESELELERDE BÜTÜNLEŞEREK HAREKET ETMEMİZ ZORUNLU"

Dünya ekonomisinin, Avrupa'nın durgunluk içerisine girmek üzere olduğunun işaretlerinin de ortaya çıkmaya başladığını dile getiren Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dolayısıyla bütün bunların ortasında olan bir Türkiye olarak bizim çok daha dikkatli bir şekilde, dayanışma içerisinde, çekişmelerden uzak, milli meselelerde hep bütünleşerek hareket etmemizin çok zorunlu olduğuna inanıyorum. Onun için şüphesiz ki Türkiye'nin güçlü bir demokrasi, güçlü bir hukuk devleti ve dayanışması içerisinde, milli meseleler söz konusu olduğunda büyük bir dayanışmayı, iktidarı ve muhalefetiyle hep beraber gösterebilme becerisi, Türkiye'nin önündeki riskleri tabi ki minimize edecektir. Bu açıdan hep beraber, yetkililere, başta tabi ki Türkiye'nin yönetiminden sorumlu olan hükümetimiz olmak üzere, herkese destek ve el birliği içerisinde Türkiye'nin önüne koyduğu hedeflere ulaşmasını sağlamak da ayrı bir sorumluluktur."

Gül, AGÜ'nün kuruluşuna destek olan herkese teşekkür ederek, "Bugün AGÜ'nün geldiği noktayı görmek bize heyecan veriyor. Çünkü üniversiteyi kurarken ortaya konan vizyonu gerçekleştiriyoruz" dedi.

Öte yandan, Abdullah Gül, AGÜ Rektörlük binasının açılışını yaptı, cumhurbaşkanlığı görevi süresince gerçekleştirdiği yurt içi ve yurt dışı temasları sırasında çekilen fotoğrafların yer aldığı sergiyi gezdi, AGÜ Destekleme Vakfı Mütevelli Heyeti toplantısına katıldı ve hayırsever iş adamı İzzet Bayraktar tarafından Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi binasında yaptırılan tadilat sonrası düzenlenen açılış törenine katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Gül Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title