Haberler

Ahlat'ta "Genç Çiftçi Projesi"

Abone Ol

Ahlat'ta "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında 2 kadın çiftçiye 80 küçükbaş hayvan verildi.

Ahlat'ta "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında 2 kadın çiftçiye 80 küçükbaş hayvan verildi.

Tarımda genç çiftçilerin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi ve genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amacıyla, 2016 yılında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında Ahlat'a gönderilen küçükbaş hayvanlar hak sahiplerine teslim edildi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nihat Keskin, hibe desteği kapsamında 2 köyden 2 kadın çiftçiye 80 küçükbaş hayvan dağıtımı yaptıklarını söyledi.

Keskin, "Bakanlığımız tarafından genç çiftçilere 30 bin TL hibe desteği projesi kapsamında Develik köyünden Şükran Yaraşır ve Seyrantepe köyünden Feride Kılıç isimli bayan çiftçilerimizin her birine 38 dişi ve 2 erkek olmak üzere 40 küçükbaş hayvan dağıtıldı. Üreticilerimize ve ilçemize hayırlı olmasını diler, bereketli ve hayırlı kazançlar temenni ederim." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Nihat Keskin Ahlat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title