Haberler

Ahlat'ta Yaşlı Çiftçilere Evde Hizmet Veriliyor

Abone Ol

Bitlis'in Ahlat İlçesi İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, hastalık ve yaşlılık nedeniyle evrak takibi yapamayan çiftçilerin evlerine kadar giderek hizmet vermeye çalışıyor.

Bitlis'in Ahlat İlçesi İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, hastalık ve yaşlılık nedeniyle evrak takibi yapamayan çiftçilerin evlerine kadar giderek hizmet vermeye çalışıyor.

Ahlat ve köylerinde çiftçilik yapan yaşlı ve hasta vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yeni bir uygulama başlattı. Ekipler, yaşlıların evlerine kadar giderek burada bilgilendirmelerde bulunuyor. Uygulamanın kanuni bir zorunluluk olmadığını, ancak insani olduğunu belirten Ahlat Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nihat Keskin, uygulamadan çiftçilerin de memnun olduğunu belirterek, "İlçemizde 365 bin dekar tarımsal arazi, 175 bin küçük ve büyükbaş hayvan var. İlçemiz ülkemiz ekonomisine yıllık 320 milyon TL tarımsal girdi sağlıyor. Bu bağlamda gayrı safi milli hasılaya bu kadar girdi sağlayan çiftçimize, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak biz de hizmet etmekten memnunuz. Normalde tarımsal destek için çiftçimizin ilçe müdürlüğümüze bizzat gelerek evraklara imza atması gerekiyor. Ancak yaşlı ve rahatsız olan çiftçilerimiz ilçe müdürlüğümüze gelemiyor. Bu da tarımsal desteklerden mahrum olması anlamına geliyor. Biz de Kaymakamımız Bülent Tekbıyıkoğlu ile görüşerek yaşlı ve hasta olan, yataktan kalkamayan çiftçimizin ayağına kadar giderek bu destekleri alabilmeleri için işlemleri evlerinde yapıyoruz" dedi. - Ahlatbitlis

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bitlis Ahlat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title