Haberler

Ahmed Davudoğlu Hoca Anıldı

Abone Ol

Ahmed Davudoğlu Hoca, ölümünün 29.Yılında Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi'nde düzenlenen programla anıldı.

Ahmed Davudoğlu Hoca, ölümünün 29. Yılında Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi'nde düzenlenen programla anıldı.

Kur-an'ı Kerim ve Sahih-i Müslim'in mütercimi Ahmed Davudoğlu Uluslararası Dünya Din ve Kültür Araştırmaları Derneği (UDDKAM) tarafından Gaziosmanpaşa Kültür Merkezinde düzenlenen törenle anıldı. Anma programına çok sayıda davetliyle Davudoğlu Hoca'nın sevenleri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan anma programının açılış konuşmasını UDDKAM Başkanı İlahiyatçı Cihangir Boz yaptı. Boz ardından konuşan Prof. Dr. Cevat Akşit, ilahiyatçı Yazar Enver Baytan ve Emin Saraç Davutoğlu'nun kişiliği ve ilim hayatı ile ilgili bilgiler verdi.

Anma töreninde son olarak Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Hadis Bölümü Başkanı Prof. Dr. Osman Güler söz aldı. Güler de Davudoğlu'nun eserlerinden ziyadesiyle yararlandıklarını söyleyerek Hoca'nın özellikle Hadis konusundaki çalışmalarının çok değerli olduğunu vurguladı.

Davudoğlu Hoca'nın tercüme ve şerhini yazdığı Sahih-i Müslim'in Türkiye'deki en önemli eserlerden biri olduğunu anlatan Güler, Davudoğlu Hoca'nın yaptığı çalışmanın küçümsenemeyecek kadar faydalı olduğunu ifade etti.

Program konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim okunması ve Hatim duasıyla program son buldu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmed Davudoğlu Gaziosmanpaşa Osman Güler Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title