Haberler

Ahmet Davutoğlu'nu Efsaneleştiren Olay

Güncelleme:
Abone Ol

Erdoğan'ın yeni Başbakan olarak tanıttığı Ahmet Davutoğlu'nun hayatının anlatıldığı kitapta, ihtiyar aşiret resinin ifadeleri dikkat çekiyor.

Türkiye'nin 12. cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin yeni genel başkanlığı ve Türkiye'nin 26. başbakanlığına aday olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu açıkladı. Erdoğan, yaklaşık 3,5 saat süren Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sonrasında, yapılan istişareler sonucunda Davutoğlu'nun aday gösterilmesine karar verildiğini söyledi.

27 AĞUSTOS'TA SEÇİLECEK

AK Parti, 27 Ağustos'ta gideceği olağanüstü kongrede yeni genel başkanını seçecek. Bu isim yüksek ihtimal Erdoğan'ın namzet gösterdiği Davutoğlu olacak. Ardından Erdoğan'ın, cumhurbaşkanı sıfatıyla Davutoğlu'nu yeni kabineyi kurmakla görevlendirmesi bekleniyor.

HAYATINI ANLATAN KİTAPTA DİKKAT ÇEKEN DETAYLAR

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun hayat hikayesini anlatan Gürkan Zengin'in "Hoca" isimli kitabındaki bir hatıra "Davutoğlu efsanesi bu sözlerde mi gizli?" sorusunu akıllara getirdi.

"BU ADAMI DİNLEYECEKSİNİZ"

"Hoca" adlı kitabında Gürkan Zengin o olayı şu ifadelerle anlatır: "Ahmet Davutoğlu, Iraklı Sünni grupları seçimlere girmeye ikna etmeye çalışıyordu. Onu dinleyen Iraklılar arasında, en köklü Sünni Arap aşiretlerinden Ubeydiye'nin yaşı ilerlemiş lideri de vardı. İhtiyar aşiret reisi, Davutoğlu'nun konuşmasını gözyaşları içinde dinledikten sonra ayağa kalktı ve yanındakilere şöyle dedi: Bu adamı dinleyeceksiniz, bu adam bir Bağdatlı gibi konuşuyor.

"HEP ONLARIN KAVRAMLARINI KULLANDIK"

Belki de Davutoğlu efsanesinin sırrı bu sözlerde gizlidir. Biz Batı'ya hep, onların dilini, kavramlarını kullanarak yaklaştık. Ne kadar 'onlar gibi' olduğumuzu ispatlamaya çalışarak geçirdik bir yüzyılı. Siyasette böyle oldu, sanatta böyle, edebiyatta böyle..."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (34)

Yusuf D.:

A. Davutoğlu Cumhuriyet tarihimizde. . evet yanlış duymadınız. . TC. tarihimizde Irak''taki Türkmen kardeşlerimizide ziyaret eden ve onlara maddi manevi yardımlarda bulunan ilk ve tek dışışleri bakanımızdır, 3 yılı aşkın iktidarı sırasında MHP''nin aklına bile gelmemiştir Türkmen kardeşlerimizi ziyaret etmek, hallerini hatırlarını sormak. . biline.

Yanıtla2724
Yusuf D.ydklc@ttmail.com:

MHP''nin Türkmenlerden haberi bile yoktu taa ki Davutoğlu gidene kadar, elinizin altında internet var araştırın, AKP dışında hangi hükümet görevlisi Allah''ın kulu. . buna MHP''de dahil. . Türkmenleri ziyaret etmiş, yazın göreyim. . boş boş konuşacağınıza. Daha bu yılın Haziran ayında ITC(ırak Türkmen Cephesi) başkanı Erşad Salihi(bu arada adınıda öğrenin. . kıyağım olsun) ve beraberindeki heyet Ankara''da ağırlandı. Ayrıca bugün cuma MUSTAFA çay içiyorum. . gel buyur:-)

00
SAHİP ÇIKMAK ÖNEMLİlalalililulu@hotmail.com:

İNSAN AZICIK UTANIR, SIKILIR BU KADAR YALANIN HESABINI NASIL VERECEKSİN. . . TÜRKMENLERİ SINIRDAN ALMADINIZDA MHP NİN YARDIM KONVOYLARI SÜREKLİ GİDİYOR.

00
HAYATİ:

AVRUPA''NIN PEŞİNDEN KOŞTUĞUMUZ YETER, 100 YILDIR BİR HAYIR GÖRMEDİK. BİZ ASYALIYIZ, ORTADOĞULUYUZ, AFRİKALIYIZ. BU BÖLGEYE HAKİM OLURSAK ZATEN DÜNYA''NIN EN GÜÇLÜ ÜLKESİ OLURUZ.

Yanıtla734
tev tev:

hacıları hocaları dinleneceğine müslümanlar ilimi bilim adamlarını dinleseylerdi keşke şimdi bu manzaraları yaşamazdık belki,

Yanıtla2119
deliormanli:

ulke yonetmek haciya, hocaya, papaza ve piskoposa kalsaydi Turkiye su an dunyanin lideri olurdu, bu kafayla gittikce bir arab ulkesinden hic farkiniz yok. kapikule disindan cok berbat gorunuyosunuz

Yanıtla2217
ali:

ALLAH Yar ve Yardımcın olsun Sayın Davutoğlu. Seninle gurur duyuyoruz.

Yanıtla1226
ZAFER BAYRAMI ZAFERİMİZ OLACAK:

30 AGUSTOS ZAFER BAYRAMINDA, 49 ESİRİ GETİRTTİĞİNDE ASIL O ZAMAN EFSANE YAZACAK. . .

Yanıtla1622
VATAN SEVERccc@hotmail.com:

Süleyman Şah''ı vererek mi. . . . ?

00
ahmet kayaahmet@jaka.com:

49 kişinin cesetleri çoktan çürüdü. Siz hayal yaşayın. Getirse getirse çürümüş ceset getirirler. Rabbiniz erdogan ın yeni peygamberi Davutoğlu''nun başarısı bu övünün. .

00
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title